Bildextra och direkt: J-Södra – IFK Värnamo – slut 0–3

Fotboll Vi direktrapporterar från mötet J-Södra - IFK Värnamo och presenterar efter matchen bildextra och textrapport. Uppdaterat med text och bilder.

[22/22]

IFK-tränaren Robin Asterhed var mycket nöjd med hur IFK lyckades störa J-Södra i framför allt andra halvlek och nu är IFK i serieledning.
– Alltid skönt att vinna, säger han om fjärde raka segern.
Han drar dock inga stora växlar på att man leder serien:
– Det är 16 matcher kvar konstaterar han.
Han kan dock inte vara annat än nöjd med de tre poängen och särskilt hur man i andra halvlek inte gav J-Södra något alls att säga till om.

Så som IFK dominerade den andra halvlek var längesedan även om Robin Asterhed tycker man att man gjort det även tidigare.

IFK hade ett starkt försvar och Pilip Vaitsiakhovich behövde inte storspela mot det bleka hemmalaget.

William Kenndal var lysande hos IFK men även spelare som Edvin Becirovic och Oskar Johansson får extra plus. Ingen kan dock sägas ha varit dålig.

J-Södra hade bra kantspel i första halvlek men i den andra fanns inget alls.

IFK saknade skadade Christian Moses som är skadad men andra steg fram som målskyttar.

På lördag kväll är det ny match, Athletic Eskilstuna hemma.
– Laget har bytt tränare och efter det tagit två raka segrar plus en förlust, noterar Robin Asterhed som höjer ett varningens finger.
Själv sitter Robin Asterhed och Jonas Thern säkra som tränare för IFK. De har ju fått verklig stil på det lag som i år kom tillbaka till superettan.

79 30 Bra skott men utanför av  IFK

78.15 Bästa anfallet för J-Södra men skott över mål. Annars har det varit mycket tunt med anfall från hemmalaget.

75.00 Dubbelbyte för hemmalaget

72.30 Gult kort J-Södras Beqaj

70.20 Bra spel av IFK – hörnspark

66.45 Nytt skott av Vindehall utanför mål

65.00 Skott högt över mål av Vindehall

64.00 J-Södra försöker spela in till läge centralt men det lyckas inte så bra

62.10 Joel Stevens IFK in – Uddenäs ut. J-Södra gör två byten.

57.30 J-Södra får knappt låna bollen men IFK når inte in till skottlägen

52.00 Mest IFK i inledningen av halvleken

50.30 Gult kort till Edvin Becirovic i IFK

Klockan 20.04 Andra halvlek igång. Charlie Vindehall har kommit in, Wenderson gått ut

Vi summerar första halvlek som varit spelmässigt jämn. IFK var bättre fram till 2–0 men i slutet av halvleken tog hemmalaget över. J-Södra visar upp ett småtekniskt spel och framför allt på kanterna. IFK kan säkert betydligt bättre än av de visade upp var effektiva efter hörnsparkarna.

18.35 Småfint spel av J-Södra som får hörnspark

17.10 J-Södra sätter ganska hård press på IFK som inte får så stora ytor. IFK spelar med små marginaler i bakåtspelet kring eget straffområde

15.20 Oscar Uddenäs skjuter men målvakten långt ute och täcker till hörnspark. Blir lite rörigt men inget målskott.

13.35 Bakåtspel från IFK som nästan gick i eget mål

11.50 Snabbt anfall från J-Södra med fint inspel som IFK nickar undan

06.40 Hörnspark för IFK som slås av Oscar Johansson. Resultatlös

01.45 J-Södrait i full fart på vänsterkanten men Albin Sundgren bryter snyggt

00.00 Matchen igång

6 reaktioner på Bildextra och direkt: J-Södra – IFK Värnamo – slut 0–3

Andra halvan av första halvlek hade J-södra visst övertag, men i övrigt var det IFK:s match. Verkar inte spela någon roll vilka som startar.
Athletic Eskilstuna kan bli svår, men på vallen är vi starka och jag tror att vi behåller serieledningen när serien vänder.

Sjukt fantastiskt spel även om J-Södra inte hade sin bästa dag. Alla IFK spelare gjorde en kanonmatch.
Det är långt kvar men man undrar ju vad det här kommer att sluta.
Heja IFK✌️⚽

Drömmen om allsvenskan?
4 raka trepoängare. 8 insläppta mål på 14 matcher
9 gånger har man hållit nollan. Bara 2 insläppta mål på vallen. ser väldigt bra ut. men 16 omgångar kvar. På lördag är det AFC på vallen som gäller.
Vi syns på vallen. Heja IFK!

Håller med förste talaren!
Fendrich var nog inte med på planen?

Grymt jobbat IFK riktigt starkt att ta 3 nya pinnar!

100-procentig insats av IFK som kontrollerar matchen totalt. J-södra hade väl ett par chanser, men vi har ju en lysande målvakt. Mycket kvar av serien, men det här ser bra ut. Fendrich tyckte att IFK vann på grund av J-södras slarv och otur – patetiskt! All heder dock till deras tondöva klack som höll ut i dryga 90 minuter.