Fotboll Vi rapporterar direkt från mötet IFK Värnamo - AIK på Finnvedsvallen med matchstart 15.00. Efteråt följer bildspel, intervjuer med mera i separat artikel.

IFK:s startelva inför matchen. Foto: Hedin

98.30 Matchen slut. AIK vinner med 3–2

97.25 Hörnspark IFK som följs av skott utanför i fint läge.

92.10 IFK-chans men över mål. AIK-målvakten krockade med egen spelare och det blev cirka fyra minuter långt avbrott

91.00 Skickligt av AIK som fortsätter att döda boll framgångsrikt i vänsteranfall

79.25 Skott från AIK som går via hemmaspelare till hörnspark

79.40 IFK byter in Victor Larsson, Hampus Näsström och Edvin Becirovic. Ut går Kenndal, Wenderson och Lohikangas

76.50 IFK får det tuffare att bygga upp anfall då  AIK sätter mer press

5.40. Dagens publiksiffra: 5 070

73.40 Bra IKFK-kontring. Skott i bra läge blockeras. Det borde vara dags för några IFK-byten nu. AIK har tagit kommandot igen

72.00 Då har vi drygt 20 minuter kvar för det blir säkert tilläggstid. IFK får inte slarva mer om man ska kunna kvittera. Ett direkt självmål och ett nästan lika illa.

70.00 AIK-skott flera meter över mål

68.30 2–3 efter fruktansvärt slarv hos IFK. Tihi och målvakten tappade allt.

67.30 Härligt IFK-anfall som var värt ett mål

65.50 IFK spelar tufft och beslutsamt. Matchen helt jämn nu

64.50 AIK satsar mer på långpass för att från kanterna  spela in bollen som nu till hörnspark

16.09.56 Då blåser domaren igång andra halvlek

Halvtid: 0–1 efter en halvlek är inte mycket att säga om även om IFK har haft ett klart bollinnehav men har svårt att hitta fram till rejäla målchanser. En har man dock haft och Oscar  Johansson är en injektion.

Glädje med spelare och supportar efter 1–0 till AIK

50.19 Halvtidsvila. Vi återkommer när det blir spel igen

45.00 Tilläggstid minst tre minuter. Samtidigt får Oscar Johansson sig en otäck smäll i samband med ett skott. oscar kommer dock tillbaka igen

41.00 Även om IFK har mycket boll så är AIK-försvaret hela tiden på sin vakt

39.00 Wenderson i IFK varnas efter kapning

37.00 Lite mer anfallslusta av IFK just nu

35.00 Marcus Antonsson skjuter rakt på AIK-målvakten

33.00 Så här långt har vi räknat till en målchans för IFK mot sex för AIK.

31.00 AIK-frispark några meter utanför straffområdet – skottet strax utanför IFK-målet

30.00 Halvtimmen spelar och AIK är bra. IFK har det tufft just nu att komma till anfall

28.25 Hörnspark för AIK som slutar med nick utanför IFK-målet

26.40 IFK Kvitterar men blåst för offside

22.10 Lamt i IFK-försvaret och 0–1 distinkt av John Guidetti. Albin Lohikangas håller så här långt inte måttet hos IFK

19.00 Bra AIK-anfall som slutar med lobb över mål

16.00 IFK håller i bollen bra och är påg in i straffområdet flera gånger. AIK-försvaret är dock samlat

13.17 Bra IFK-anfall iscensatt av Oscar Johansson men ingen målchans

11.50 Lite jämnt spel de senaste minuterna men AIK är mer anfallsinriktat. Har med fler killar framåt än vad IFK mäktat med hittills

Klockan 15.03.30 Matchstart

Klockan 14.39: Det ser ut att bli en verklig folkfest på Finnvedsvallen med mycket välfyllda läkare och underbart väder.

IFK har sedan hemmavinsten mot Hammarby med 1–0 den 29 maj bara tagit en poäng på de fyra följande seriematcherna och är i behov av poäng.

6 reaktioner på Direkt: IFK Värnamo – AIK 2–3 slut

Ni som klagar på att Tihi gjorde två stora misstag, Lägg då till minnet att (vad gör målvakten så långt ute vid båda dessa mål) och misstag gör alla, Testa ställ er på plan själva , det är lätt och sitta och gnälla vid sidan av. era pajasar!

Förstår inte att Tihi tas ut i laguppställningen och får spela mot sitt gamla lag. Alldeles för stor risk att han har kvar viss lojalitet till AIK.
Var det det vi såg nu? ”Hjälpte” AIK, med två stora missar vid egna målet.
Hade varit bättre att någon annan fått chansen.

Dyngsur förlust ! Tycker Värnamo spelade riktigt bra och faktiskt är det bättre laget. Vi förlorar på att vi skänker 2 gratismål. För illa och för uselt tyvärr. Och första målet hänger tyvärr inte vår nye vänsterback heller med riktigt. Så tre pissmål för AIK.