Direkt IFK–Trollhättan, slut: 5–1

Fotboll IFK Värnamo spelar i dag hemma och möter FC Trollhättan. Värnamo.Nu är på plats och rapporterar från matchen.

Senaste nytt överst.

90+4. Slutsignal.

90+3. Hörna IFK.

90+1. Hörna IFK.

90. Tilläggstid: minst 4 minuter.

89. IFK har nu bra koll och spelar säkert.

86. Hörna FCT.

83. Spelarbyte IFK: Alex Brilhante ut/David Danielsson in. Trollhättan gjorde samtidigt 2 byten.

80. Spelarbyte IFK: Edvin Crona ut/Behar Ferizi in.

79. MÅL: 5–1 Alex Brilhante gör sitt tredje mål för dagen. Nu ska väl årets första hemmaseger vara nära..!

77. Spelarbyte IFK: Alfred Ajdarevic ut/Benjamin Lindblad in.

74. MÅL: 4–1 Edvin Becirovic har gjort det igen. Sitt fjärde mål i fjärde matchen. IFK kontrade och Edvin Crona eller Johan Lassagård (?) passade fram till målet. Nu bör IFK få det lite lugnare…

71. 20 minuter kvar. Ska IFK orka hålla undan?

67. Ny hörna till IFK. Winst slog den i överliggaren.

67. Hörna IFK. Det när den tionde.

64. Varning IFK: Edvin Becirovic gult kort.

63. Hörna IFK. Målvakten boxade ut till inkast för IFK.

62. Publiksiffran presenteras: 856, vilket är säsongsbästa.

58. MÅL: 3–1. IFK lyckades inte stå emot längre utan FCT pangade in 3–1. Målskytt: Alen Kasumovic.

58. IFK räddade igen, men hörna till FCT, följt av inkast och ny hörna.

56. IFK räddade FCT:s avslut, nytt gult till IFK, Freddy Winst och frisparken ska gå om.

54. Varning IFK; Filip Vaitsiakhovich gult kort.

54. IFK avblåst för felaktig bakåtpassning till målvakten. FCT frispark fem meter från mållinjen. Nio IFK:are på mållinjen.

48. Avslut FCT tätt utanfor bortre stolpen.

48. Varning IFK: Viktor Ljung gult kort.

46. Spelarbyte FCT: Markus Karlsson ut/Alexander Karlsson in.

Kl 18.00: Andra halvlek har startat.

Resultat andra matcher i söderettan: Skövde–Oskarshamn 3–0 (slut), Landskrona–Ljungskile 1–1 (slut), Lund–Utsikten 2–1, Oddevold–Åtvidaberg 2–0 (paus).

Pauskommentar: Just nu visar IFK:s framtid upp sig, alltså ungdomar. Ja, 3–0 i paus till IFK är vi inte bortskämda med efter en makalös start med mål i andra och femte minuten. När lagen möttes i Trollhättan 5 maj vann västgötarna med just 3–0 då de gjort alla tre målen inom tolv  minuter i andra halvlek (52:a–64:e minuten). 45 minuter och mycket kan hända.

PAUSSTATISTIK (Svenska FF:s): Avslut på mål: 1–3, Avslut totalt: 4–4, Avslut i målställning 0–1, Hörnor: 7–0.

45+1 Första halvlek slut.

44. Frispark IFK, men Johan Lassagård var inte nära.

42. Hörna IFK genom Winst. Det blev inget av den.

38. Hoppsan, Trollhättan har inte gett upp. Volleyavslut i Filips vänstra klyka och ut. Nära.

36. MÅL: 3–0. Alex Brilhante fick bollen i friläge och pangade in trean efter förarbete av Edvin Becirovic.

35. Avslut FCT som mål-Filip lade beslag på.

33. Charlie Vindehall avslut utanför.

32. Varning IFK: Alfred Ajdarevic gult kort.

31. Edvin Becirovic nära att runda sin bevakning, men icke…

29. Farlig frispark från FCT:s Johan Lundgren förbi IFK-muren men Filip Vaitsiakhovich hann ner och räddade. Snyggt jobbat.

22. Den senaste hörnan tog målvakten.

21. Hörna nummer 5 för IFK som hade en bra sista minut. Winst slog hörnan och målvakten boxade den till ny hörna. Charlie Vindehall hade ett avslut som målvakten tog men var nära att ramla in över mållinjen.

15. Fjärde hörnan för IFK. Blev resultatlös.

13. Läge för Brilhante som inte räknade med att bollen skulle passera hans övervakare…

09. För första gången är Trollhättan på IFK:s planhalva, fick till ett avslut utan kraft.

08. Ny hörna för IFK. Minst slog den men FCT-målvakten Simon Forslund hoppade högst och tog bollen.

07. Hörna IFK.

04.32 MÅL: 2–0 På hörnan når bollen fram till Alex Brilhante som nickade in bollen.

04. Freddy Winst fixar fram första hörnan.

01.19 MÅL: 1–0 Alfred Ajdarevic prestenterade sig direkt, sprang loss och vände in 1–0 på volley.

Kl 17.00: Matchen startade.

Kl 16.48: IFK inledde ju höstsäsongen med vinst i Åtvidaberg, 2–0. Det ser ut att ha ökat intresset, ty det är liv rörelse på och kring Finnvedsvallen. Ovanligt många bilar på parkeringen och många åskådare har redan intagit positioner.

Som vanligt är det en viktig match och räkna med ett hungrigt IFK. Nio matcher har laget spelat hår i söderettan och det har ännu inte blivit en enda vinst. I stället sju oavgjorda och två förluster (Lindome och Ljungskile). Ska det bli tionde gången gillt?

IFK har lyckats bättre på bortaplan där det blivit fyra vinster och en oavgjord, och 13 poäng mot blott 7 hemma.

Trollhättan är trea i tabellen på 31 poäng, elva fler än IFK. Även västgötarna ser ut att trivas bättre på bortaplan. Trollhättan har på nio bortamatcher fem segrar, tre kryss och bara ett nederlag. IFK får alltså se upp.

Kl 16.40: Runt 20 minuter återstår till avspark, men här har ni IFK:a laguppställning:

Startelva: Pilip Vaitsiakhovich– Freddy Winst, Viktor Ljung, Francis de Vries, Roman Tello– Charlie Vindehall, Johan Lassagård, Alfred Ajdarevic– Alex Brilhante, Edvin Crona, Edvin Becirovic.

Avbytare: Isse Ismail, Benjamin Lindblad, Erick Brendon,Victor Eriksson, Behar Ferizi, David Danielsson, Morgan Hellman (mv).

2 reaktioner på Direkt IFK–Trollhättan, slut: 5–1

6-5 i avslut enligt SvFF, riktigt effektiva idag alltså! Skönt för grabbarna, tror t.o.m. Thern är nöjd eller borde det blivit mer som vanligt?