Marcus Antonsson matchhjälte trots jättemiss

Fotboll Värnamo klev tillbaka på den vägen man vill vara på – vinnarvägen. Efter en oavgjord första halvlek, 1–1 kontrollerade man situationen och Antonsson, trots årets miss, fixade med sitt 19:e mål för säsongen att samtliga poäng hamnade hos Värnamo.

[20/20]

Värnamo fick den start man ville uppe i Sundsvall.
Första målet, inprickat av Neto efter 24 spelade minuter. Därefter blev det något tillknäppt. Hemmalaget kom dock tillbaka och lyckades göra 1–1 som också blev halvtidsresultatet.

Antonsson hade andra halvlekens absolut bästa målchans. Då gjorde tvåan i målligan årets miss och sköt bollen utanför målet som var helt öppet.

Men samme person blev trots missen matchhjälte när han på tilläggstid gjorde 2–1, hans 19:e för säsongen, för Värnamo.

–Det blev bra till slut i alla fall. En speciell match och vi gör det bra i början. Vi får första målet, sedan gör de 1–1, men vi kontrollerar matchen i andra, säger Marcus Antonsson i Discoverys livesändning till kommentator Petter Barring efter matchen och förklara även missen i början av andra halvleken.
–Jag anade att den (bollen) kom och siktar mot stolpen, men det går för fort, snurrar runt och jag missar helt enkelt. Det är tur att jag fick revansch senare.

Även huvudtränare Kim Hellberg är otroligt glad för att samtliga poäng hamnade hos Värnamo denna kvällen.
– Det var otroligt skönt att få med sig alla poäng. Det var en jämn första halvlek där vi lyckades göra första målet. I andra tycker jag vi tar över mer och mer. När Antonsson sedan gör 2–1 så är det klart att man blir lättad.

Vad säger du om Antonssons miss?
– Jo det var en rejäl miss. Men han är så pass skicklig fotbollsspelare och det blev ju bra tillslut när han satte bollen i krysset.

Fanns det någon gång du var nervös?
– Nja inte nervös men det är klart man lever sig in i matchen.

Är det allsvenska kontraktet klart nu?

–Vi är tolv poäng före Degerfors, så jag vill säga att det är spikat och klart nu.

Sett över de 94 minuter ni spelade idag, Vilka vill du höja litet extra?

–Tycker Victor Eriksson (mittback) är strålande idag. Han har fått allt för lite uppmärksamhet i media. Han har gjort en riktigt bra säsong, en av de bästa spelarna i truppen enligt mig.

13″ Antonsson nickar över målramen
16″ Cykelspark av hemmaspelaren Damus i Värnamos straffområde – decimeter utanför stolpen
40″ Sundsvall gör en forcering – fått energi av 1–1-målet
42″ Antonsson kom nästintill fri med Sundsvallsmålvakten som gör en perfekt fotparad
44″ Oj vad det svänger – Sundsvalls Damus skjuter över målet i straffområdet
45″ 1 minuts tilläggstid
45+1″ Värnamo fick ett superläge innan halvtidsvilan där Zeljkovic skjuter på täckande Sundsvallsback

Nu kör vi andra halvleken – inga byten i lagen

50″ Fem minuter spelat av andra halvleken, mest passningar på mittplan
54″ Sundsvalls målskytt försöker sätta bollen i vänstra hörnet – missade med en decimeter
57″ Antonsson gör 2022:s grövsta miss – öppet mål och skjuter utanför
59″ Byte i Värnamo: Charlie Vindehall in – Albin Lohikangas ut
60″ Neto testar skott – Sundsvalls målvakt räddar
66″ Byte i Sundsvall: Ludvig Nåvik in – Saku Ylätupa ut
70″ Oscar Johansson testar skott – Oscar Jonsson i Sundsvallsmålet räddar
77″ Dubbelbyte hos Sundsvall: Marcus Burman och Paya Pichkah in – Erik Andersson och Peter Makrillos ut
81″ Neto gör ett inlägg, bollen passerar alla spelare i straffområdet
84″ Tihi gör ett perfekt hemjobb efter att ha blivit bortfintad
90″ 3 minuters tilläggstid – byte för Sundsvall Damus ut och Alexander Larsson in
90+1″ Hörna för Sundsvall – nick utanför Värnamos mål
90+3 MÅÅÅÅL – Antonsson gör 2–1
90+4″ Slut Värnamo tar tre poäng och vinner med 2–1

3 reaktioner på Marcus Antonsson matchhjälte trots jättemiss

Netinho är matchens lirare, Victor larsson slår den avgörande passningen till Victor ”Mackan” Antonsson. Revansch för Victor efter den misslyckade rensningen vid Sundsvalls kvittering. Hatten av för hela IFK.
Vi ser fam emot allsvenskan 2023. Norrköping nästa. Vi syns på Finnvedsvallen.

Stort grattis IFK. Jag var orolig inför mötet mot Giffarna som mer eller mindre spelade ut IFK på Finnvedsvallen. Blev även orolig när jag såg att Larsson skulle ersätta Bernardo som mittback.
Men strunt samma, en skön seger på bortaplan. Antonsson missade öppet mål, synd, för jag hade gärna unnat honom titeln som skyttekung. Men segern är det viktigaste, så även för Antonsson som verkar vara en ödmjuk lagspelare. Lycka till på måndag.