2–0 för IFK Värnamo mot Degerfors

Fotboll IFK Värnamo har bortabesegrat Degerfors med 2–0. Uppdaterat med intervju

Degerfors - IFK Värnamo förra säsongen. Arkivbild: Anette Hedin Väisänen

IFK:s biträdande tränare David Selini var av naturliga skäl mycket nöjd med tre poäng och insatsen som helhet.
– Över 90 minuter vardera nog vår bästa match så här långt in på säsongen, säger David.

Han håller med om att Simon Thern var det stora utropstecknet.
– Ja, han var grym i dag. Han är också en ledare på plan som pratar och hjälper alla i laget. Hans erfarenhet är viktig, noterar David.

David tycker att IFK vann helt rättvist och nu ser han och övriga fram emot Djurgården hemma på lördag.
Ja, vi är väl medvetna om trenden med seger i var tredje match och den hoppas jag vi ska kunna bryta mot Djurgården.

Han menar alltså en seger hemma…
– Spelar vi som vi gjorde i dag så finns det goda chanser.

IFK hade i dag mycket snabba uppspel och tog sig väldigt ofta fram till farliga lägen även om det inte blev väldigt många bra avslut. De man skapade räckte dock till en trepoängare efter mål av Albion Ademi och Hampus Näsström.

Kort sammanfattning med IFK:s siffror först: Mål 2–0, farliga målchanser 11–6, Hörnsparkar 8–1

94.00 Där är matchen slut och IFK Värnamo har vunnit med 2–0.

93.20 DIF-skott långt utanför målet

92.45 Simon Thern har överskattat sig själv lite men ett par småmissar i anfallet gör inget, han är ändå matchens lirare

90.30 IFK i fritt läge men Zeljkovic får itne riktigt tag i bollen

90.00 Tilläggstid minst fyra minuter

89.30 Varning IFK – Zeljkovic

88.30 Degerfors har gjort två byten men det känns för sent för att man ska kunna ändra på något

85.00 Hemmalaget har mattats efter IFK-målet och det känns stabilt för IFK

82.40 IFK Byter: Ut Oscar Johansson, in Freddy Winsth

80.50 2–0 till IFK. Oskar Johansson slår frisparken som Hampus Näsström stöter in från nära håll. Väldigt snyggt och rättvist.

80.00 Frispark då snabbe Becirovic fällts.

79.00 Degerfors har som väntat lyft spelet och det kan betyda ökade chanser för IFK-kontringar. IFK har bytt ut Engvall och in kommit Zeljkovic

77.10 Nära kvittering men IFK-målvakten räddar

75.00  15 minuter kvar av ordinarie matchtid

73.00 Spelmässigt och chansmässigt känns det helt säkert för IFK men 1–0 är ändå en skör ledning

71.40 IFK byter; Albin Lohikangas ut, Viktor Bergh in samt Albion Ademi ut och Edvin Becirovic in

70.30 Ännu en hörnspark för IFK

69.00 Simon Thern placerar men målvakten sträcker ut. Följs av hörnspark och sedan en till

68.05 Snabbt IFK-anfall som följs av hörnspark

67.10 Hemmalaget sticker upp mer och mer och hade en farlighet nu men skott utanför målet

61.30 Simon Thern är utan tvekan bäst hos IFK i dag och hans bästa match i IFK-tröjan sedan återkomsten tidigare  i år

60.40 Simon Thern som framspelare och nära att Gustav Engvall fått en bra träff men målvakten räddar utan jätteproblem.

60.00 Då är et bara en tredjedel kvar av matchen. fik är fortfarande det bättre laget

59.00 IFK Har så här långt i serien:
Vinst – förlust – förlust
Enligt denna statistik ska det bli vinst i dag…

57.40 Dagens publiksiffra är 3505

54.45 Mycket bra spel men inget fart på skottet mot mål. IFK spelar stundtals charmant och Simon Thern verkar trivas

51.25 Ny hörnspark för IFK sedan en hemmaspelare rensat i sista stund

50.50 Ny hörnspark för IFK som trillar boll bra just nu

49.00 Hörnspark för IFK som stack upp i ett bra anfall

47.00 Nära kvittering som följs av hörnspark

45.00  Då startar andra halvlek med  IFK i ledning med 1–0. Degerfors har bytt tre spelare

47.00 Då har vi halvtidsvila med ledning 1–0 för IFK. Bollinnehav 65–35 för IFK, målchanser 5–2, skott på mål 4–1. Vi återkommer från studion när andra halvlek startar

45.00 Tilläggstid minst två minuter

44.40 IFK-skott utanför mål

43.35 IFK har taktpinnen och 2–0 före paus skulle kännas skönt

40.10 Frisparken i muren

37.00 Snabbt IFK-anfall och frispark strax utanför straffområdet. Avbrott i ett par minuter då Engvall skadade sig men på benen igen.

34.00 IFK har show och nära målchans igen

30.00 Då är en tredjedel av matchen spelad och IFK känns fortfarande som det bästa laget

24.50 1–0 till IFK. Albion Ademi fintar bort ett par hemmaspelare och sätter snyggt bollen i mål. Upprinnelsen var ett misstag hos DIF som IFK snabbt uppfattade med blixtsnabbt anfall

23.20 Nära ny målchans för IFK.

22.35 Lamt skott som IFK-målvakten tar hand om. DIF har kommit tillbaka lite de senaste minuterna

20.00 OJ,oj vad nära 1–0 när Gustav Engvall kommer igenom men snygg räddning av DIF-målvakten till hörnspark

18.15 Bakåtspel IFK och målvakten höll på att ställa till det

17.00 Plötligt kontring av DIF och lamt skott utanför målet

16.00 Bollen närmast hela tiden kring hemmalagets straffområde

13.00 IFK är utan tvekan mer hungrigt och har god kontroll just nu

11.55 IFK biter sig fast  nära DIF-målet och får hörnspark

10.00 IFK har haft 3–4 bra anfall och Degerfors hade nyss sitt första som kan kallas bra. Ingen riktigt klar målchans för något av lagen så här långt

04.00 IFK lite mer med boll men lagen känner mest på varandra

15.00.30 Då är matchen igång

Se laguppställningen för IFK nederst

Degerfors har så här långt skrapat ihop elva poäng och alla har kommit på hemmaplan. Det räcker just nu precis till en plats över kvalstrecket, alltså nummer 13 i tabellen. Värnamo är snäppet före med tolv poäng. IFK har det jämnt fördelat med lika många poäng hemma som borta. IFK:s bäste målskytt är Gustav Engvall med fyra fullträffar. Rasmus Örqvist, Dijan Vukojevic och Diego Campos är bäst i Degerfors med tre mål vardera.

Degerfors har målskillnaden 14–34 mot 10–16 för IFK.

Förra säsongen blev det 0–0 lagen emellan på Stora Valla medan IFK vann på Finnvedsvallen med 2–0.

IFK har flera gånger haft det tufft på Stora Valla med bland andra förluster som 1–3, 1–4 och 1–6.

I dag väntas Bernardo Vilar vara med i laget igen medan det är frågetecken för William Kenndal och Kenan Bilalovic.

Laguppställning där det kan noteras att Pilip är tillbaka i målet och att Bernardo itne är med i truppen

8 reaktioner på 2–0 för IFK Värnamo mot Degerfors

Dags för Kim att vara taktiskt. Vinst, förlust, förlust. Bryt trenden mot Djurgården. Den poängen man har när matchen börjar, den ska man ha kvar när matchen är slut. Man skapar mängder med hörnsparkar, tror det ligger runt 100, men inget mål. Bedrövligt, sätt in Bernardo, han är den bäste och tuffaste snickaren i laget – en riktig vinnarskalle.

Mycket bra match, men bara för det så är det 100 procent som gäller till helgen om det ska bli poäng.

IFK vann välförtjänt och hela laget får stort beröm. Men jag vill ändå plussa lite extra för Simons första halvlek. Måtte grabben hålla sig frisk och skadefri bara. Heja IFK.

Idag va det bra och en stabil seger även om siffrorna borde varit större. En skadefri Simon kommer tillföra mycket, både tempo, finess och trygg för de yngre spelarna. Även backlinjen gjorde ett stabilt intryck. Även om IFK kanske gjorde sin bästa match för säsongen så får vi inte glömma att Degerfors var bleka. Men förhoppningsvis var det IFK som gjorde dem bleka. Bra och viktigt för Pilip att hålla nollan. Nu är det Djurgården på lördag. Lycka till.

Vilket försvar vi har. Degerfors skapade ingen målchans. Aĺl heder tilĺ försvaret och inte som alltid anfallarna som alla andra tidningar i kommunen alltid ger plus.

Ok, jag åkte aldrig dit. För dåligt väder för mc.

Men: Fullständig kontroll! Underbart!