Fotboll

”Det ska vara roligt att spela fotboll här”

Fotboll Trots att det mycket överraskande blev kval till division 4 ifjol och att man nu anser sig ha en starkare trupp så är inte målet avancemang för Västboås.^ – Det ska vara roligt att spela fotboll här, säger tränaren Björn Barkman.

Björn Barkman instruerar en av sina spelare. Arkivbild

2020 slutade Västboås trea i sin kvalgrupp från sexan till femman. Men på grund av avhopp fick man ändå en gratisplats i den ädlare serien till fjolårssäsongen. Succén lät inte vänta på sig utan man gick hela vägen till kval till division 4. Väl där tog det stopp, något som tränaren Björn Barkman förklarar med att de övriga lagen då hade kommit ikapp dem träningsmässigt.

Fyra nya

Från den truppen har man tappat en spelare. Men fyra utifrån har tillkommit. Det handlar om Felix Ahlsteiner som ansluter från Smålandsstenar, Lucas Eriksson från Reftele, Felix Carlsson från Anderstorp och David Baselt som gör comeback.
– Vi stärker upp truppen rejält med de här fyra som kommer till oss utifrån. Sen har vi våra fantastiska ungdomar som tar ett kliv upp nu. Det är unga killar som varit med nu på försäsongen som aspirerar. Så det ser bra ut gör det. Vi går ur pandemin med full trupp och lite till och det var vårat mål från början, berättar tränaren Björn Barkman.

De unga killarna han refererar till är Philip Rüssel och Kalle Johansson.

Dessutom har man fått in en till tränare, Mikael ”Lille-Micke” Svensson, som ska köra delat ledarskap med Björn Barkman.
– Han var vårat förstaval, vi tyckte han skulle passa. Han har kommit in och tillfört väldigt mycket energi och kunskap, berättar Barkman.

Med tanke på framgången ifjol och att ni nu ser starkare ut så borde väl målsättningen vara avancemang?
– Nej, det är det inte. Väsboås GoIF är en byförening där vi verkligen fokuserar på en fungerande verksamhet där alla får delta. Vi har inga som helst målsättningar när vi går in i denna säsongen att vi ska kvala eller vinna, utan vi ska ha en fungerande verksamhet. Det ska vara roligt att spela fotboll här, säger Björn Barkman och fortsätter:
– Det är jätteviktigt för oss. Därför kan jag säga att från styrelse, från sportchef till mig och Mikael: Vår målsättning är att vi ska ha en fungerande verksamhet, att vi ska ha en fungerande verksamhet nästa år…Det ska rulla på, det ska komma in yngre killar. Om vi spelar i sexan, femman eller fyran, det har ingen betydelse för oss.

Spelare vill till Västboås

Utöver detta predikar Barkman också vikten av att ha ett fungerande b-lag och också att de aldrig värvar aktivt, utan de spelare som ansluter gör det för att de vill dit, oftast beroende på att de känner någon i laget.
– Däremot, när vi väl tagit på oss liniment och den vita tröjan och går ut, då ska vi vinna matchen. Det är en helt annan sak. Men målsättningen är en fungerande och riktigt bra verksamhet. Att folk vill vara hos oss. Det kommer då rendera i att vi får framgång.

Vilka kommer bli utropstecken hos er i år?
– Felix Ahlsteiner, August Gunnarsson och Abdou Darboe. De två sistnämnda är rätt självklara, de är duktiga fotbollsspelare. Ahlsteiner har visat bra grejer.

Vilka kommer slåss i toppen av tabellen?
– Inte en aning, säger Björn Barkman och skrattar innan han fortsätter:
– Känslan är Bredaryd, känslan är något av Kronobergs-lagen, jag tyckte Torpa var bra förra året. De spelade bra fotboll.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *