Fotboll

”Det är smått otroligt faktiskt”

Fotboll Han har trotjänaren som stannat kvar år efter år oavsett division. Nu kan IFK Värnamos lagkapten Freddy Winsth titulera sig allsvensk spelare. – Det är en dröm som har gått in, helt klart, säger han till Värnamo.Nu.

Freddy Winsth. Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen.

Under måndagskvällen blev IFK Värnamo klart för allsvenskt spel nästa säsong. Drygt två timmar efter matchen når vi lagkaptenen Freddy Winsth.

Ringer jag och väcker dig?
– (skratt). Nä du, det är ingen risk att man somnar här på bussen nu kan jag säga, säger trotjänaren och lagkaptenen Freddy Winsth innan han ber att få återkomma då han måste leta fram sina hörlurar för att höra något i segersången som pågår från hans lagkamrater.

När han återkommer får han den för sportjournalistiken så klassiska frågan om hur det känns.
– Det känns helt underbart. Det är smått otroligt faktiskt att man får vara med om detta. Sen är man så jävla stolt över grabbarna i laget som har lyckats…

Som om det ens vore möjligt dränks lagkaptenens röst av en volymmässigt uppskruvad segersång på bussen någonstans i Sörmland på väg hem i natten.
– Det är mycket känslor, får han fram.

När började du tro på det här?
– Ja, det var väl när domaren blåste i 94:e minuten idag. Nej, men alltså… Man har ju ändå känt under säsongen att vi har varit bra och jag skulle väl säga att man under sommaruppehållet fattade att vi kunde vara med i toppen om vi inte drog på oss onödiga skador, varningar och att vi fortsätter med det vi gör bra. Det var väl någonstans där man började inse att vi kommer ha chansen. Sen har det gått fort sen dess, men vi har varit sjukt stabila och en grymt bra lägstanivå.

Freddy Winsth kom fram redan 2008 under IFK Värnamos senaste framgångsrika epok som bland annat innehöll spelare som Simon Thern och Viktor Claesson. Medan alla spelare från de framgångsrika åren gått vidare har Winsth blivit klubben trogen in ur och skur.
– Det har hänt så sjukt mycket på vägen. När vi rök ur superettan 2018 så var man orolig för att man inte skulle få göra sin 199:e eller 200:e match i superettan och man trodde inte man skulle kunna ta sig tillbaka. Så tog vi oss tillbaka och fick behålla truppen och allting och helt plötsligt står man här och ska spela allsvensk fotboll nästa år. Det är smått osannolikt faktiskt. Det är en dröm som har gått in, helt klart.

IFK Värnamo gick upp i superettan igen ifjol. Men fotbollsexperterna trodde på förhand att det skulle bli en säsong i botten och respass ur serien.

Tvivlarna fick rätt, det blev bara en säsong i superettan.
– Ja, fy fan vad gott. Det var det bästa du har sagt. Det var det bästa alla journalister sagt idag, utbrister Freddy Winsth.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *