Derbystämning på Bollagården

Fotboll Det var mycket kamp och hårda tag när Forsheda IF och Kärda IF möttes på Bollagården i Forsheda. En  prestigeladdad match som Forsheda vann med 2-1 (2-1).

[23/23]

Jonas Blomberg, tränare i Forsheda, var mindre belåten med sina spelares insatser. Däremot var Donald Claesson,tränare i Kärda, mycket belåten med sitt lags insats.
– Vi gjorde en bra första halvlek och tog ledningen efter en kvart genom Abbas Barbari. Vi har också en bra avslutning på matchen då vi borde fått in ett kvitteringsmål, säger Donald.
Han var nöjd med alla spelare med extra plus till Alfons Bergström. De tre 15-åringarna Theo Gustavsson, Jakob Eriksson och Melvin Eriksson fick tjugo minuters speltid mot slutet och skötte sig utmärkt.

-Det viktiga var att få komma ut och spela fotboll igen, säger Jonas. Han menar att laget inte gjorde någon bra match och passningsspelet var slarvigt. En bra instas gjordes dock av Ludvig Heiel. Målen gjordes av Arber Hasani och Omar Jallow.
För Forsheda väntar ytterligare träningsmatch mot Bor på onsdag innan seriepremiär mot Värnamo Södra på hemmaplan.

För Kärda väntar Vrigstad på Sträntevallen på torsdag och sedan seriepremiär hemma i derby mot Bredaryd/Lanna IK.

Text :Erik Sjöberg

Foto : Anette Hedin och Tero Väisänen