Fotboll

Denis Velic tränar Öster

Denis Velic tränar Öster

Fotboll Efter att ha säkrat ett kontrakt med spel i Superettan 2020 efter kvalseger mot Landskrona står det nu klart vem som leder laget under kommande år.

Denis Velic blir permanent tränare för Östers IF och har signerat ett kontrakt som sträcker sig över 2 + 1 år.

Denis som kom till klubben för första gången som spelare redan som 17-åring och gjorde sina första matcher året 2000 för rödblått. Sedan dess har det blivit över 200 matcher för Öster och en sejour både som assisterande tränare och tillfällig huvudtränare. Nu står det dock klart att Denis leder laget från och med säsongen 2020.

– Otroligt inspirerande att få den här möjligheten. En dröm som går i uppfyllelse, alla har olika drömmar och jag har fått möjligheten att spela elitfotboll tidigare, men att nu få chansen att bli huvudtränare för en klubb som Östers IF, med den här storleken och historian, det känns fantastiskt, säger han till klubbens hemsida.

Denis Velic. Pressbild

Taggar

8 reaktioner på Denis Velic tränar Öster

Egna produkter är ett okänt begrepp hos Öster, trots att man har ett bra u 19-lag. Kommer att förbli ett jojolag. Dennis Velic är en duktig fotbollstränare med stort Österhjärta. Öster blir nog ett mittenlag i Superettan 2020.

Olika nivåer?
Ett lag som precis klarade kvalplatsen i superettan mot ett mittenlag (denna säsong) i division 1. Känns verkligen som olika nivåer. Frågan är bara hur du ska försvara dig när öster inte spelar egna produkter. Ifk har ju varit förskräckliga som inte gjort det enligt dig. Även om dom har gjort det. Plus att Jonas lyft upp flera spelare underifrån.

S8G. Precis som du själv skriver. Superettan är elit. Mittenlag i ettan är ej elit. Sedan handlar det också om historia, meriter(Öster 4 SM-guld) osv. Vad det gäller egna produkter i a-laget, så är båda föreningarna lika dåliga.

Visst kan man jämföra ifk värnamo med öster.
De senaste 9 åren har ifk spelat 8 år i superettan och 1 år i div 1.
Öster har spelat 6 år i superettan, 1 år i allsvenskan
samt 2 år i div 1.
lagen har mötts 10 gånger i superettan.
Ifk har vunnit 4 möten och kryssat 3.
Öster har 3 segrar och 3 kryss.
Öster har inte vunnit något av de 7 senaste mötena.
Öster vann sitt sista sm-guld 1981.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *