Fotboll

Därför spelar inte Thern i premiären

Fotboll På söndag är det allsvensk premiär för IFK Värnamo. Men den sena stjärnvärvningen Simon Thern kommer inte finnas med i startuppställningen – tränaren Kim Hellberg förklarar varför.

Simon Thern och Kim Hellberg. Foto: David Alin och Per Bunnstad

Tidigare i veckan blev det klart att Simon Thern återvänder till moderklubben.
– Han är en uppskattad person och han kommer göra mycket för miljön och sedan kommer han också vara en bra fotbollsspelare. Så det känns som en jättebra värvning och en bra möjlighet både för han och för oss, säger tränaren Kim Hellberg.

Vad betyder det att få in honom i truppen?
– Det betyder en till bra spelare in i truppen, i en trupp jag tycker är väldigt stark och som jag tycker har tagit stora steg från förra året. Men det är klart att vi hoppas, tror och förväntar oss att Simon ska bidra med sitt ledarskap i den vardagliga miljön. Sen att han ska få visa upp den fotbollskapacitet han besitter, som han kanske inte fått göra de sista ett och ett halvt åren. Jag hoppas han får visa upp den Simon Thern som vi sett tidigare och som under de stunderna varit bland allsvenskans bästa mittfältare.

Spelar inte premiären

Sportchefen Enes Ahmetovic berättade för Sporten redan när Thern presenterades att han inte skulle finnas med i premiärtruppen mot förra klubben IFK Göteborg på söndag.
– Det handlar om ett gentlemen´s agreement klubbarna emellan, sa sportchefen då.

Kim Hellberg utvecklar:
– Han kom från IFK Göteborg för tre dagar sedan och det finns ju olika aspekter. Dels har Simon precis börjat träna med oss och sedan finns det också en respekt i övergången när han går från ett lag till ett annat lag som ska mötas i några dagar senare i en allsvensk premiär.
– Det känns logiskt för alla inblandade att Simon inte spelar mot IFK Göteborg.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *