Fotboll

Dags att sätta punkt för IFK Värnamo

Fotboll Efter en säsong som inte kan beskrivas som annat än en askungesaga så har det nu blivit dags att sätta punkt. IFK Värnamos sista match spelas imorgon lördag hemma mot Norrby. – Det känns som att vi tränat på inför matchen precis som vi gjort vilken vecka som helst under året, säger tränaren Robin Asterhed.

Foto: Tero och Anette Hedin Väisänen

IFK Värnamo är sedan länge klara seriesegrare. Däremot är lördagens motståndare Norrby i allra högsta grad inblandade i striden om tredjeplatsen som ger en kvalplats upp mot allsvenskan.
– Matchen betyder någonting för både Norrby och andra lag i den delen av tabellen. Så det har vi definitivt med oss och varje match man spelar som ett fotbollslag vill man definitivt vinna och förbereda sig så bra som möjligt inför, säger Robin Asterhed.

Intervjun med Robin Asterhed görs redan under onsdagen och han visste där och då inte hur truppen skulle formeras inför lördagens match.
– Sedan finns det omständigheter som att vi tycker att det finns spelare hos oss som förtjänar mer matchtid än innan. Hade de spelat i andra lag så kanske de hade spelat tidigare. Nu blir det läge för oss att ge dem möjligheten och påverka serien, att de tar plats själva.
– Men exakt hur vi formerar truppen vet jag inte just nu.

Erick Brendon och Wenderson Oliveira kommer inte finnas med. De har åkt hem till Brasilien.
– De är hemma hos familjen, de har inträffat dem på nio månader. Så vi ville ge dem den möjligheten.

Det är även Robin Asterheds sista match med IFK Värnamo.
– Att avsluta med gruppen kommer nog kännas speciellt, säger han.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *