Fotboll

Claesson i ny roll i landslaget

Fotboll Viktor Claesson fortsätter att ta plats det svenska A-landslaget i fotboll men denna gången på anfallsposition.

Viktor Claesson. Arkivbild

Efter sommarens VM-slutspel är det dags för herrlandslaget att starta om med bortalandskamp mot Österrike och premiärmatch mot Turkiet i UEFA Nations League. Förbundskapten Janne Andersson har tagit ut 25 spelare i truppen där tre är nya i förhållande till sommarens VM-trupp – Sam Larsson, Robin Quaison och Ken Sema.

– De som var med och tog oss till kvartsfinal tycker jag fortfarande är tillräckligt bra för att vara med. Den ende som inte är med är Ola Toivonen, som ju har valt att kliva av. Ken och Sam har varit med tidigare och även Robin har varit kallad någon gång men då varit skadad tyvärr, säger förbundskapten Janne Andersson.

Krasnodars Viktor Claesson är den här gången är uttagen som en av fem forwards och inte som yttermittfältare, vilket varit fallet tidigare.

– Viktor spelar ju i ett tremannaanfall i Krasnodar, mestadels har han spelat kantforward, men även som central forward. Han har också spelat lite hängande forward i Elfsborg tidigare så det är inte ny roll för honom, han är van vid att spela forward. Nu när Ola lämnar känner jag att det är intressant att prova Viktor i vårt tvåmannaanfall under den här samlingen, kommenterar Janne Andersson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *