Fotboll

Bredden är V-Södras vapen

Fotboll Man har fått behålla stommen från ifjol och kryddat denna med några intressanta nyförvärv. Konkurrensen i truppen har ökat i en tuff serie. – Har lagen kvalificerat sig för fyran så är man bra, säger tränaren Christian Carlsson.

Ifjol klarade Värnamo Södra sig undan negativt kval med bara några ynka poäng. Nye tränaren Christian Carlsson pratar inte i termer av poäng eller tabellplaceringar när målsättningen kommer på tal. Men han är noga med att poängtera att starten är viktig och att man inte ska fokusera på vad som ska hända mot slutet av säsongen.
– Vi hoppas väl att vi ska göra en hyfsad säsong i alla fall. Det viktigaste är att vi får en bra start, det är det alltid. Får man det så är man oftast med. Ramlar det in lite trepoängare i början så får man råg i ryggen och då kan det rulla på, säger han.

Man har fått behålla de flesta spelarna från ifjol och samtidigt hämtat in sju nya. Då man är tunna på målvaktssidan blir målmannen Isac Thuresson lite extra viktig.
– Det är ju de rutinerade som kommer bli nyckelspelare för oss. Det är ett kollektiv och det är det man försökt att bygga nu, alla ska ta ansvar och alla ska ”kicka i”. Vi har en bra bredd på det och fyllt på med spelare som sökt sig hit själva. Konkurrensen har ökat och det har spetsat till sig. Så alla måste vara på tårna, annars är man inte med, säger tränaren.

Som seriefavoriter pekar han ut Råslätt från Jönköping plus två ytterligare lag.
– Gnosjö har ju ungefär samma lag som förra året. Waggeryd kommer uppifrån och de har gjort det bra i träningsmatcherna. Det är väl de, men sen blir det tufft, det är många derbyn, det finns inga enkla matcher.

På lördag är det seriepremiär när Smålandsstenar står för motståndet.

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *