Bredaryd serieledare efter vårsäsongen – nollade Taberg

Fotboll Det blev ny seger för Bredaryd Lanna. Denna gången nollade man Taberg, 6–0 (4–0), där Alva Collbo och Tilde Kardebratt blev tvåmålsskyttar.

Bredaryd Lanna kan gå på semester som serieledare, fyra poäng mer än tabelltvåan Norrahammars GIS.

I sista matchen, där man besökte Taberg som befinner sig i mitten av tabellen, gjorde laget vad man behövde och vann med klara 6–0. Laget klev in i omklädningsrummet efter de första 45 minuterna med en 4–0 ledning.
–Det var stundtals jättebra vi skapade många bra lägen. Men det var inte den bästa matchen vi gjort, säger Julia Holm.

Både Alva Collbo och Tilde Kardebratt klev av som tvåmålsskyttar, där förstnämnde ligger trea i den totala målligan. Övriga målskyttar blev Vera Värn och Julia Timhagen som inledde målkalaset efter bara fem minuters speltid.

–Jag tycker Alma Cederqvist (målvakt) gör en strålande insats och gör några fina räddningar. Självklart ska målskyttarna ha beröm. Men hela laget kämpar till slutsignalen, säger Holm

Vad är du mest nöjd med under vårsäsongen?

–Vi har spelat ihop oss på ett bra sätt. Kanske skulle vi vunnit någon mer match.

Vad är det ni behöver förbättra när hösten drar i gång?

–Framförallt passningsspelet behövs bli bättre. Sedan den sista tredjedel, vi skapar många bra lägen i matcherna som borde resulterat i mål.

Text: Kenneth Andersson