Fotboll

Forsheda siktar på två lag

Fotboll Första träningsmatchen för Forsheda slutade i förlust med 1–5, (1–1). "Vi gör en jättebra första halvlek och det var mer jämnt än vad siffrorna säger", menar Markus Eng.

  [1/13]

  [2/13]

  [3/13]

  [4/13]

  [5/13]

  [6/13]

  [7/13]

  [8/13]

  [9/13]

  [10/13]

  [11/13]

  [12/13]

  [13/13]

– Det var stora delar av vår yngre trupp som spelade idag eftersom vi ska starta ett A–lag och ett B–lag, säger tränaren Markus Eng.

Forshedas mål gjordes av Hermon Mihreteab Gabrasilasie.

– Det kändes riktigt bra. De unga killarna har tagit till sig det offensiva spelet som vi har tränat på nu i en månad och med tanke på att det är många som inte kört 11 manna innan så känns det positivt. Det är dessutom flera spelare som gör det jättebra men Axel Roholt utmärker sig lite extra i speluppbyggnadsfasen då han vågar slå ut linjer med både höger och vänsterfoten.

– Det är ändå en jämn match även om siffrorna kanske inte riktigt visar det. Bra första halvlek och sedan orkar vi inte riktigt hela matchen så vi behöver stegra intensiteten lite nu men som sagt så är det ju bara första träningsmatchen.

Kommer det vara du som tränar både A–laget och B–laget?
– Nej vi är fem stycken men sedan kommer jag att försöka att åka med på så många matcher med B–laget som möjligt för det är viktigt att de känner sig sedda och håller motivationen uppe men ibland kommer matcherna att krocka ju.

Är det samma trupp i A–laget som förra säsongen?
– Ungefär men vi har värvat någon ny till A–laget som kommer presenteras snart, avslutar Eng.


Bredaryd Lanna gjorde åtta mål i sin första träningsmatch mot Värnamos P17-lag och idag fortsätter de att dundra in mål genom Ivan Z (2) Elis A, Adam C, Piyaphat T.

Vi har försökt nå Bredaryd Lannas tränare utan svar så artikeln kan komma uppdateras.


Text: Linn Törnberg
Bild: Tero Hedin Väisänen

 

 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *