Fotboll

Bredaryd Lanna avancerar vidare i Smålandscupen

Fotboll Bredaryd Lanna rivstartade med mål i femte minuten men Kärda stod upp bra och kunde mäta sig med Bredaryd Lanna ända till 70:e minuten då tre mål rann in på de sista tio minuterna. Matchen slutade i en vinst för Bredaryd Lanna med 6–3 (2–2).

Det var inte solklart att Bredaryd Lanna skulle vinna över Kärda trots att de befinner sig i en division högre upp. Matchen var länge jämn och med sin straff till godo på grund av divisionsskillnaden så höll sig Kärda kvar i matchen ända till 74:e minuten. På tio minuter gjorde sedan Bredaryd Lanna tre mål och går därmed vidare i Smålandscupen.


– Det var första gången vi spelade match på gräs och har bara tränat en träning för att förbereda oss så det var lite spänt att se hur killarna skulle hantera det men det kändes bra, säger Bredaryd Lannas tränare Senad Zulovic.

– De har ju rätt till en straff och sedan får de en till straff men det var ju inget snack om dem. Det spelmålet vi släpper in är dock väldigt billigt men sett över hela matchen så var vi mycket bättre med bollen och vinner rättvist.

– Jag vill dock berömma Kärda. De är starka på sin hemmaplan, krigar på i 90 minuter och gör det väldigt bra.

– Det gäller ju att vinna matcher och göra mål på dem. Idag har vi många offensiva spelare som gör mål och det känns tryggt inför seriepremiären på söndag. Vi är trygga med boll och det känns som om vi är på väg åt rätt håll helt enkelt.

Bredaryd Lannas mål gjordes av Ivan Lacusta, Ian Mira, Zoran Sredojevic, Lukas Örn (2) och Alfons Andersson. Senad Zulovic vill även lyfta fram två av målskyttarna lite extra; mittbacken Ian Mira och mittfältaren Alfons Andersson.

– Jag vill återigen berömma våra motståndare, avslutar Zulovic.


– Första halvleken är den bästa vi har gjort hittills, säger Kärdas tränare Mattias Johansson.

– Vi visste att de var duktiga och att deras mittfält är otroligt bra så vi spelade på kanterna, hade ett kompakt försvarsspel och backade hem en aning för att sedan spela på kontring. Det funkade jättebra tills de i stället började slå långa bollar och sedan i 70:e minuten så orkade vi inte mer. De gör dessutom mål på fyra fasta situationer så det behöver vi även jobba mer på.

Kärdas mål gjordes av Isak Larsson och Max Ericsson (2).

– Vi har ju dessutom kommunens bästa naturgräsplan såhär på våren och domartrion var exemplarisk. Alla spelare gör en kanonmatch. Hela laget bör ha lite extra beröm när de står upp bra mot ett bra motstånd.

– Jag är nöjd, avslutar Mattias Johansson.


Division 5 början nu på lördag mot Torpa för Kärda och division 4 startar på söndag mot Lagan för Bredaryd Lanna.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *