Fotboll

Västboås vidare i Smålandscupen

Fotboll Västboås besegrade under måndagen Bredaryd Lanna på hemmaplan med 4 - 3. Resultatet innebär att de är vidare till nästa steg i Smålandscupen.

Foto: Västboås GoIF

Västboås tog hem en viktig seger mot Bredaryd Lanna. Båda lagen leder var sin serie.

– Det känns bra när man vinner men denna gången var det extra viktigt att vinna mot ett lag som leder sin serie, säger glad tränare Mikael Svensson.

– Spelet går fram och tillbaka. Båda lagen skapar bra läge, mycket chanser och mycket mål i början, 5 mål i första halvlek. Vi gjorde en riktig stark insats, konstaterar tränaren.

Hela laget får beröm av tränaren men speciellt backlinjen.

– Nu får vi ladda om och ladda på nytt igen. Om några dagar spelar vi i serie igen. Det gäller att fylla på ” förrådet och gå ut och spela igen”, avslutar mycket nöjd tränare Mikael Svensson.

Målskyttar: Sebastian Nyström 2, Jonathan Eriksson 1, August Gunnarsson 1

Nästa match spelas på torsdag

Bredaryd Lanna kämpade i sista minuten men det räckte inte till seger.

– Det var lite surt att förlora men det känns ändå hyfsat bra. Vi jobbar oss in i matchen och kontrollerar matchen ganska bra men motståndaren tar över sen. Vi mötte ett bra lag och jag är hyfsat nöjd, säger tränaren Senad Zulovic.

– Motståndaren var riktigt duktiga och i bra form och haft bra säsong som vi har gjort. I dagens match lyfte vi lite mera nya spelare och gav till dem chans att spela. Vi rullade på rätt så bra med folk på planen. Det är svårt att säga i fotbollen vad vi kunde göra bättre men det är en ny dag imorgon. Jag vet att vi kan bättre och hoppas att vi ska bli lite bättre till nästa match, tycker tränaren.

– Inför nästa match kommer vi göra förändringar. Vi har träning på onsdag och kommer att fokusera på små detaljer. Hela laget har kämpat bra, lite extra beröm får Albin Limani, avslutar tränaren Sendad Zulovic.

Målskyttar för Bredaryd Lanna: Ivan Lacusta 2, Albin Limani 1

Nästa match spelas på fredag

Tina Karlsson 

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *