Fotboll

Bors damer tog hem toppstriden mot SIS

Fotboll Bor inledde målskyttet i 7:e minuten och sedan turades lagen om att göra mål ända till 71:a minuten då Bor fick in två mål på tre minuter. Resultatet stod sig matchen ut och Bor vann över SIS med 4–3, (2–1).

Arkivbild på Sara Ögren.

Det var Fanny Holmberg som var först ut att näta för Bor men SIS var snabba på att kvittera genom Ivana Pavlov. Efter en kort vattenpaus så gjorde Sara Ögren från Bor sitt första mål för dagen och även om SIS låg på och hade chanser på kvittering innan pausen så blev det inte så.

I andra halvlek var det sedan gästande SIS som fick tryck på motståndarna. I 52:a minuten kvitterade de till 2–2 genom Ana Saravanja och utökade i 65:e minuten genom Alicia Alkemark men lyckan varade inte länge. Fem minuter senare var det Bors tur att ta över matchen och Sara Ögren gjorde både sitt andra och tredje mål i 71:a och 73:e minuten.

Chanserna fortsatte åt både hållen. SIS hade en frispark i ribban, Bor fick en hörna, det delades ut gula kort både på plan och till bänken men det blev inga fler mål i derbymatchen.


– Det var en match med många ansikten, summerar Bors tränare Magnus Schöldsten.

– Vi försökte spela fotboll men de gjorde allt för att förstöra vårat spel. Vi visste att det skulle bli en tajt match med tråkfotboll och det hjälpte inte att domaren inte gjorde sin bästa match idag men vi gjorde också seriens sämsta match och det kan bero på att vi har vunnit alla matcher hittills och inte riktigt var påkopplade.

Schöldsten vill lyfta fram Sara Ögren som gjorde tre mål idag samt Agnes Svensson som stack ut lite extra.

– Tyvärr faller vi i deras offside-fällor lite för många gånger vilket vi egentligen ska kunna göra bättre men nu är det en match kvar innan vi går på sommarsemester och sedan kan finslipa på våra fotbollskunskaper, avslutar Schöldsten.

Sista matchen för Bor spelas mot Hestra/Grimsås på söndag.


– Jag är inte hundra procent nöjd men med tanke på att vi möter serieledarna som inte har förlorat en gång så är jag ändå nöjd, säger SIS tränare Rebecka Blomberg.

SIS kom till matchen med en tunn trupp på grund av skador och bortresta spelare så många fick idag spela på ovana positioner.

– Trots förutsättningarna så spelar vi jämnt med dem och jag kan tycka att det skulle ha blivit lika åtminstone. Någonstans inombords känns det dessutom som om vi hade klippt dem idag om vi hade åkt hit med rätt förutsättningar.

De egna spelarna gav hatten till målvakten Tilde Goof som hyllades lite extra. Blomberg vill även passa på att lyfta fram Nova Karlsson som fick kliva in som mittback och ”gjorde det med bravur”.

– Nu ser jag fram emot revansch till hösten, avslutar Blomberg.


 

SIS kommande hemmamatcher:

Andra artiklar i ämnet
LÄS MER:  Tabelltrean blev för tuff för Rås LB
LÄS MER:  Rås LB:s heroiska insats höll inte hela vägen
LÄS MER:  Studsade tillbaka efter två raka nederlag

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *