BLIK och Ellis krossade Askim

Fotboll Vilken serieupptakt Bredaryd Lanna IK fått. Först 1–0 i Skene, i dag 5–0 i Forsheda mot Askims IK.

– Vi får nog ta en match i taget, säger tränaren Patrik Magnusson, på frågan om BLIK är i topp för gott.

Stor matchvinnare i dag mot Askim var nyförvärvet Ellis Culum. Han gjorde fyra av de fem målen.

Eftersom Rocknevallen inte var spelbar fick Bredaryd Lanna ta emot Askims IK på Bollagårdens konstgräs i Forsheda.

BLIK gick till spel stärkta med tre poäng i Skene där Ellis Culum gjorde segermålet. Askim hade förlorat sin premiär hemma mot Stafsinge, 0–1.

– Jag var i Askim och såg den matchen så vi var bra förberedda, avslöjar Patrik Magnusson.

Första halvlek på Bollagården var väl inte mycket att hurra för. Det stod 0–0, men med liten fördel BLIK.

– Jo, men vi var ändå inte nöjda och vi pratade om att vi måste våga mer. Ellis på topp måste också gå mer rakt på mål.

Förre IFK-spelaren hade tydligen lyssnat på Magnusson. Ellis blev matchens store lirare och det började i 63:e minuten.

Calum fick bollen i bra läge, tvekade inte utan ”pang på rödbetan och kanonskotet innebar 1–0.

Tio minuter senare var det dags igen. Målvakten missade bollen en bit ut i banan och Ellis rusade i väg och stötte in 2–0 på mållinjen.

Äkta hat trick fullbordades i 75:e minuten då han från högerläge ”bombade” in 3–0. Sedan stack Theo Rydén emellan och gjorde 4–0 innan Ellis satte punkt med 5–0, åter från högerläge.

Så, Bredaryd Lanna har inlett div 3-come backen suveränt. En bra kollektiv insats som hela laget bidrog till. Extra beröm förstås till Ellis Culum, Oskar Seger i målet, Patric Friberg och Oscar Johansson i mittförsvaret samt Gentrit Bungu och Ekber Sjerotanovic på mittfältet.

Nästa uppgift är Laholms FK på bortaplan.

Matchfakta

Bredaryd Lanna–Askim

5–0 (0–0)

Mål: 1–0 (63) Ellis Culum, 2–0 (73) Ellis Culumm 3–0 (75) Ellis Culum, 4–0 (78) Theo Rydén, 5–0 (88) Ellis Culum.

Avslut på mål: 10–2 (2–1).

Avslut totalt: 15–4 (5–3).

Hörnor: 5–3 (3–2).

Varningar: Bujar Ferizi, B (44), Gustav Friberg, B (51), Yosef Ali, A (62), Serdar Kaymaz, A (76), Albin Johansson, A (86), Lyle Ben Gifford, A (90).

Domare: Robert Facol, Skövde.

Publik: cirka 100.