Bildtextra och direkt IFK – Djurgården 0–0 slut

Fotboll Vi rapporterar direkt från matchen IFK Värnamo - Djurgården och kommer med bildextra, intervjuer med mera.

DIF-tränare Thomas Lagerlöf  [3/14]

Malin Bunnstad, sjuksköterska vid matchen och DIF-supporter fick Magnus Erikssons autograf på DIF-tröjan.  [4/14]

[14/14]

Underhållningsvärdet kanske inte var bästa tänkbara men IFK Värnamo gick för att ta poäng och lyckades med det. Första halvlek var IFK vassast och fick som man ville, ha ett åtminstone jämnt bollinnehav. I andra halvlek tog Djurgården inte överraskande över händelserna men var förvånansvärt lama i och kring hemmalagets straffområde.

0–0 speglar ganska väl händelserna och Djurgården med nio raka tävlingsvinster fick därmed sin svit bruten.

IFK har nu tre bra matcher, uddamålsförlust lite snöpligt hemma mot AIK, seger borta mot Hammarby och nu en poäng mot det tredje Stockholmslaget.

Djurgården hade vid seger kunnat rycka lite i tabellen men riskerar nu att passeras som serieledare av Häcken som har en hängmatch.

IFK har nu sex poäng ned till Degerfors på kvalplats samt ytterligare en till Helsingborg och Sundsvall på nedflyttningsplatserna. 13 av 30 matcher återstår att spela.
– bra, me ndet gå fort, säger IFK-tränaren Kim Hellberg om eventuella händelser i tabellpositionerna.

– Hårt arbetande insats och man kan inte vinna alla matcher, tyckte DIF-tränaren på frågan om det kändes som tappade poäng.

– Vi hamnar lägre i andra halvlek och få långa stunder gå på försvar. Ändå tycker jag att det var ett rättvist resultat. Jag är imponerad av insatsen, säger IFK-tränaren Kim Hellberg.

IFK-tränaren var nöjd med att Neto vara tillbaka efter sin skada och att återvändare Bernardo gjorde det bra när han blev inbytt.
– Fantastisk bra insats av dem och alla andra i dag, berömmer han.

Robin Tihi var avstängd och man kan inte påstå att han saknades med tanke på att övriga försvarare var så bra.
_ Han var fantastisk mot Hammarby och fint att få tillbaka honom.
– Just nu känns det att vi har många bra som konkurrerar om platserna.

Pilip Vaitsiakhovich i IFK-målet var stabil matchen igenom.

Oscar Johansson byttes ut men det var ingen skada, som man först kunde tro.
Nu har IFK fyra poäng på två matcher mot Stockholmslagen och målet är givetvis att göra en bra match mot AIK.

IFK Värnamo har AIK borta på söndag. Därpå väntar närmast Elfsborg hemma och Häcken borta.

Text: Per Bunnstad

Vi kommer med intervju med IFK-tränaren, bildspel med mera lite senare

Statistik andra halvlek: Bollinnehav 37–63, målchanser 4–6, skott på mål 0–0. Totalt 44–56, 9–14, 3–3

85.30 Jämnt spel nu

79.50 Hampus Näsström går ut skadad, David Edvardsson ska bytas in. Oscar Johansson ut, Moonga Simba in

77.10 Stort bollinnehav för DIF på IFK:s planhalva. Bollinnehav andra halvlek: 42–58

76.10 DIF gör ett byte

74.00 Publiksiffran inte rekord men bra ändå: 4 790

72.00 IFK byter: in Bernardo, ut Neto, in Vindehall ut Zeljkovic

70.00 Bra IFK-anfall men skott över

67.36 Hörnspark för Djurgården som är bra just nu

63.25 Bra inspel från DIF men ingen framme

60.00 Hörnspark DIF. DIF byter, 10 Asoro in, Wikheim ut,  IFK byter, in Wenderson, ut Kenndal

41.00 IFK tar för sig i närkamperna

38.26 IFK-anfall med lyftning över målet från Zeljkovic. IFK har kommit tillbaka efter några fina DIF-anfall

37.00 Inläggsskott som IFK-målvakten är säker på – hade nog gått utanför målet annars

35.35 DIF-skott i fint läge som går utanför

34.36 DIF-skott som täcks ut till hörnspark

33.33 Just nu 3–0 i skott på mål och 6–3 i målchanser. Bollinnehav 50–50

31.40 Hörnspark för DIF som blir hyperfarlig, nära 0–1

27.58 Mål genom Antonsson men offside på tre hemmaspelare

27.10 Inlägg från IFK som är nära att bli en riktig farlighet men blir hörnspark

12.57 Antonsson skjuter o via DIF-försvarare till hörnspark

07.51 Fin kontring av IFK signerad Oscar Johansson och Marcus Antonsson. Följs av nytt fint anfall

• 33. Bernardo Vilar Estevão Jeronimo

Inlagt 14.26 och sedan uppdaterat flera gånger.

Nedan vår förhandsartikel som presenterades under gårdagen

Återvändaren Bernardo är med i truppen. Även om han får börja på bänken är han en trolig kille som blir inbytt. Wenderson är åter efter sin avstängning.

En spelare är avstängd till matchen mot Djurgården och det är Robin Tihi.
Albin Lohikangas och Edvin Becirovic är båda skadade. Lite snöpligt var att Edvin blev skadad efter målfirande i den senaste matchen och han riskerar att få avstå flera matcher.

– Vi har en bra och bred trupp, säger IFK-tränaren Kim Hellberg som är full av tillförsikt mot Djurgården.
Han noterar att man möter Sveriges kanske just nu bästa lag med nio raka tävlingsvinster. IFK får försöka se till att det inte blir en tionde.

I Stockholm vann Djurgården över IFK Värnamo med hela 5–0.
– Det blir en rolig utmaning med hemmamatch. Jag tror att vi kan göra en jämn match inför kanske fullsatt Finnvedsvallen. Kan vi störa högt upp och kontrollera bollen så är det bra. Jag tror att matchen kommer att avgöras först de sista 30 minuterna, tippar Kim.

5 reaktioner på Bildtextra och direkt IFK – Djurgården 0–0 slut

Fantastisk IFK. En pinne mot Djurgården som var ute i Europa och spelade internationell fotboll i veckan. Ett klokt spel som gav poäng, och extra roligt när nya spelare får chansen och gör bra ifrån sig. Näsström är förvisso ingen ny spelare men gjorde en stabil match. Kul för Bernardo att få komma ”hem” och göra ett stabilt inhopp, liksom för Edvardsson som fick göra debut och drog på sig en ”bra” varning i slutet. Kort sagt gör alla en supermatch idag, så stort grattis och lycka till mot AIK.

Hej IFK som bråkar ordentligt med Sveriges bästa fotbollslag.
Det är så imponerande.
Bajen, DIF, AIK, Bajen och DIF = 7 poäng
Det hade jag inte vågat tro.
Drömmen att sno en pinne mot AIK
Så kul att kolla dessa matcher på ”Vallen”

Fantastisk insats med en första halvlek som var riktigt bra. Tycker vi alltid vi är farliga på högerkanten när Netinho startar. Blir ofta farligt genom hans inspel. Så himla synd vi inte fåR in en boll i första halvlek. Ett mål var av Magashi och Zelkovic borde komma snart för det förtjänar de. Hoppas det kommer mot AIK nästa söndag där jag tror vi har en stor chans på poäng.