Bildextra: Öster vann derbyt mot IFK Värnamo

Fotboll Öster besegrade IFK Värnamo med 2–0 (1–0) i Smålandsderbyt i Växjö. Uppdaterat.

[23/23]

Matchen började i högt tempo med flera målchanser för båda lagen.
Öster hade den första och sedan hade Oscar Johansson i IFK två fina chanser till ledningsmål.
Efter elva minuter var Christian Moses framme men inte heller han var lyckosam för IFK.
Öster fick ett fint läge till 1–0 på ett bra skott och på returen gjorde Lucas Lima 1–0. Då hade det bara spelats 16 minuter och det kändes som att det skulle bli en målrik tillställning.

Nästa mål kom inte förrän i minut 86 och det var Amel Mujanic som gjorde 2–0.

Sammantaget var målchanserna 15–8 för Öster varav skott på mål 11–4. Segern var också rättvis. Öster hade ett betydligt bättre offensivt spel.

IFK-tränaren Robin Asterhed tycker inte att hans lag kom upp i riktigt förväntad nivå även om man gjorde en bra första halvlek.
– Öster gör det svårt för oss och får en kortare väg till målchanser, säger Robin.
Han hoppades och väntade på en kvittering första halvlek då man hade klart kommando i slutet av denna.

– I andra halvlek försvarade sig Öster bra, inflikar Robin.

Han har inget direkt att klaga på utan man mötte ett bra Öster.
– Kanske inte en av våra bättre matcher, men sådana blir det ibland.

Han tackar IFK-klacken för gott stöd och hoppas på ännu fler och kraftigare hejarop på torsdag då det är ny derbymatch, J-Södra hemma på Finnvedsvallen.
– Vi ska kunna bli lite bättre på det vi är bra på och få fler tillfällen till mål i straffområdet, avrundar Robin Asterhed.

I dag saknades Oscar Uddenäs som var avstängd men han är spelklar till nästa match. I övrigt var IFK helt ordinarie i dag.

För Öster var det en värdefull trepoängare då man nu lämnade bottenlagen lite mer efter sig.
IFK är fortfarande i serieledning med 36 poäng, men jagas av flera lag. Närmast följer Helsingborg 35, Trelleborg 35, Landskrona 34, Norrby 33 och J-Södra 30.

Text: Per Bunnstad

9 reaktioner på Bildextra: Öster vann derbyt mot IFK Värnamo

Varje säsong gör man något riktigt bottennapp och det kom just idag. Vi kommer säkert att förlora någon mer match men inte på detta sättet hoppas jag, för idag var det helt enkelt inte okej.
Nu tar vi nya tag och hejar fram våra grabbar på vallen mot J-Södra.

Instämmer helt i det sbg skriver. Vill bara tillägga att Öster gjorde sin bästa match för säsongen. Ett mycket aggressivare presspel än man haft i tidigare matcher. Andra halvlek var ett bottennapp av IFK.
Första halvlek var nästan ok av IFK.

Nu tar vi nya tag mot J-Södra. Det blir en helt annan match. Kom igen IFK

Svårt för IFK när det blir målvaktstabbe. Måste göra första målet och då kan vi inte ge bort mål. Idag var det en mindre bra målvaktinsats o det var några ingripande under matchen som var när till mål för Öster. Vi har inget närkampsspel. Det fanns bara en i laget som klarar det i IFK o det är Victor E. Vår högersida från anfall till försvar var totalt överkörda o det utnyttjade Öster hela matchen. Sedan var domaren den sämsta på planen men då åt båda hållen. Skärpning i närkampspelet för annars är det förlust på torsdag med.

Uselt, uselt åter uselt!
Man har chans att rycka i tabellen och så gör man årets dåligaste match. Absolut ingenting stämde, och vårat fina spel fanns inte.
Ingen vinnarskalle någonstans idag konstigt nog när man har sån chans att rycka i tabellen och skaffa sig ett bra läge.

Lägg till att Victor skulle haft frispark en stund före andra målet. Den enda spelaren som får godkänt idag är Filip Eriksson. 🙂

Årets sämsta insats får man hoppas, svagt på alla håll mot ett mediokert motstånd. Vidhåller att Vindehall inte platsar i startelvan – håller knappt Superettanklass, hårresande blindpass in i mitten av Andersson flera gånger och i stort sett självmål av Vaitsiakhovich. Nä, nu vill det till skärpning, om alla gör vad de kan igen blir det 3 nya poäng mot tröga J-Södra!

Vilket fruktansvärt bottennapp. Inte en enda spelare kan få godkänt. Verkar som spelarna kom direkt ifrån sänghalmen. En orgie i felpass och tuggummi i benen. Inte ens den sämsta träningen har hållit så dålig kvalitet.
Uppehållet som borde ha gett återhämtning har i stället åstadkommit mjölksyra i hjärna och kropp. Nog om detta. Vi leder trots allt serien fortfarande och har allt i våra egna fötter.
Nu väntar J-södra och då blir det åka av. Heja IFK.