Bildspel och tv: WIK-damerna förlorade

Fotboll Waggeryds IK tog ledningen strax före paus mot Ingelstad men det blev ändå förlust.

Matchen slutade 2–4.

WIK var det spelförande laget i första halvlek men faktum är att Ingelstad vid ett par tillfällen var nära mål efter snabba kontringar. Dessbättre var Rebecca Karlsson i WIK-målet fint ute och bröt.

Till slut lyckades WIK i 43:e minuten få in ett ledningsmål efter starkt arbete av Elsa Åkerhag.

Paus och efter den var det ett laddat Ingelstad som chockade:
– Ja, jag hade knappt kommit ut ur omklädningsrummet innan de kvitterade och var inte vid avbytarbänken när det blev 1–2, suckar WIK-träanren Bengt Carlsson.

WIK kom tillbaka och Lisa Ståhl kvitterade efter 53 minuter. Sedan gick det inte många sekunder förrän 2–3 kom och till slut även 2–4.

– Alldeles för lite rörelse i vårt lag, säger WIK-tränaren.
Tjejerna var ”långa” i laget. Det var ofta för stort avstånd mellan lagdelarna. Anfallarna fick slita väl mycket på mitten för att ha orken kvar vid motståndarens straffområde.

Riktigt plus i dag endast till Rebecca Karlsson i mål för hennes första halvlek.
I övrigt kan tjejerna säkert bättre men det fanns en del som glimtade till då och då.

Nu väntar två nyckelmatcher för WIK : Bor och Vetlanda. Ska WIK kunna lämna bottenskiktet krävs det nog poäng mot dessa lag.