[32/35]

[33/35]

[34/35]

[35/35]

Mittfältaren Oscar Uddenäs kom att bli stor matchhjälte för IFK Värnamo. I den 72:a minuten ersatte han anfallaren Christopher Moses. Fyra minuter senare höll sig Uddenäs framme på ett inlägg och tryckte in 1–0. Målet satte Finnvedsvallen i extas.

På stopptid gladdes hemmapubliken ytterligare, när Oscar Johansson stötte in matchavgörande 2–0. Ett resultat som innebär att IFK klättrar från fjärde till första plats i den haltande tabellen.

I inledningen av matchen tog bortalaget kommandot, men IFK kommer in allt mer i spelet ju längre första halvlek lider.

– Vi är inte med från början. Jag förstår inte riktigt vad det är som händer under de inledande åtta minuterna, men vi äter oss in i matchen allt mer där efter, säger tränaren Robin Asterhed.

– Det är mycket känslor i den här matchen. Vi måste vara noggrannare i den sista tredjedelen, sa anfallaren William Kenndal till Discovery+-tittarna i halvtidspaus.

I den andra halvleken etablerar IFK allt mer spel på Landskronas planhalva. Landskrona försöker svara genom att göra två byten efter dryga kvarten.

När BoIS i den 72:a minuten gör sitt tredje byte i matchen, svarar på IFK på manövern genom att byta in Edvin Becirovic och Oscar Uddenäs. Dubbelbytet ger resultat och banar väg för IFK:s revansch för förlusten i bortapremiären.

– Vi var klart bättre än BoIS i andra halvlek och det var var otroligt skönt att få studsa tillbaka efter Sundsvalls-matchen. Det är laget som ligger bakom den här segern, avrundar Robin Asterhed.

Härnäst väntar Akropolis på Grimsta IP för IFK:s del.

Text: David Alin

7 reaktioner på Bildspel: Inhopparen gav IFK revansch

Ja, det var lite konstigt att de fick gå förbi och provocera och verkligen mucka bråk.
Bra att alla var lugna och inte föll för skiten…
Men till matchen: Vad IFK är bra.
Detta var nog det bästa jag sett på länge.
Det kan bära långt…
I dag var det magiskt att få vara på plats!

Årets match på vallen. Uddenäs går från klarhet till klarhet. Ett offensivt vapen. Hugo klockren! En laginsats som vanligt av IFK. ingen faller ur ramen.
Vaitsiakovitch håller nolla nummer 9. Instämmer i Sbg: synpunkter rörande Landskronas supporter.
Heja IFK!

Kanonmatch. Härligt med tre pinnar. Kul med publik. Men varför var det ingen kiosk till motståndarna? Alla vet att Landskrona har en klick supportrar som ställer till det. Varför tilläts de gå framför IFK-klacken? Arrangörsmiss? Det var många 10-åringar i närheten när det tjafsades i halvlek.

Förutom de första 15-20 minuterna, så är det här IFK:s match. William Kenndahl var magnifik och vann tillbaka mängder av bollar. Joel Stevens har minst lika många bolltapp under första halvlek, men blev bättre i andra.
Oskar Johanssons arbetsinsats är otrolig och det var underbart att han fick hamna i målprotokollet.

Egentligen ska alla nämnas för det här var en gedigen laginsats och Pilip hade inte så mycket att göra i målet. Hade lite oro i magen efter förlusten av Bernardo, som märktes mot Sundsvall, men dagens backlinje skötte sig med den äran. Heja IFK.

Såå jaaa!!! Vilka sköna poäng!!!
Börjar matchen uselt där Landskrona tog tag i taktpinnen direkt där framförallt mittfältet inte hängde med och var helt borta på andrabollarna.
Efter 30 minuter kommer vi in i matchen, och tar tag i det allt mer. Sista tredje delen har vi problem med. Freddy Winst inlägg var tyvärr usla idag.

Andra halvlek var vi totalt överlägsna , och borde vunnit matchen med minst 3-4 Noll. Skärpan framför mål måste bli bättre om vi ska ha någon chans till allsvenskan! Oskar johansson är matchens lirare utan snack!!

Totalt sett en riktigt bra match av ifk och 3 sköna poäng in på kontot!!