[15/18]

[16/18]

[17/18]

[18/18]

Trots ledning mot Eskilsminne fick IFK nöja sig med 2–2 och därmed är man så här långt in på säsongen utan hemmaseger.

Som så ofta inledde IFK sömngångaraktigt och det utnyttjade gästerna med ledningsmål efter bara tre minuter
– Ja, tyvärr går vi ofta bort oss första kvarten men sedan spelade vi upp oss, summerar IFK-tränaren Jonas Thern.

Man bara väntade på en kvittering och sex minuter före paus kom den genom Viktor Ljung.

I andar halvlek var IFK direkt med i spelet och man skapade ett flertal målchanser. 20 minuter in på halvleken kom helt riktigt 2–1 med hyperfarlige Edvin Becirovic som målskytt.

Trots ett fortsatt spelövertag lyckades skåningarna kvittera. Det var ologiskt sett till händelserna på plan men det blev ändå mål. Fast det var faktiskt misstänkt offside,

– Vi är för omständliga i straffområdet och det var en missräkning att vi inte kunde vinna när vi hade ett så stort övertag, inflikar IFK-tränaren-

Eskilsminne skapade inte mycket framåt men visade effektivitet. Det kan knappas sägas gälla för IFK som har svårt med avsluten.

– Vi har en hel del att jobba med inför hösten, säger Jonas Thern om sitt lag som passar och passar men som har svårt att bryta igenom ett motståndarförsvar.

IFK är ändå svårslaget men en massa oavgjorda matcher ger inte så mycket. Det här vara åttonde krysset och IFK är fortfarande farligt nära de undre strecken.

Edvin Becirovic har kommit med i laget och han visade åter styrka. Han var utan tvekan den bäste framåt sett. Viktor Eriksson och Viktor Ljung var andra utropstecken.

De flesta spelarna får nu ledigt fram till 20 juli men de som är hemma får chansen att träna med U19. Sedan väntar allvaret och förhoppningsvis ska IFK börja ta lite trepoängare, även på hemmaplan.

Joans Thern håller samtidigt dörren öppen för fler inhopp av egna spelare men även om det skulle dyka upp någon utifrån. Framförallt behöver man en rutinerad anfallare.

Text: Per Bunnstad