Bildspel: IFK serieledare efter seger borta mot Falkenberg

Fotboll IFK Värnamo tuffar på i superettan och kan för tillfället titulera sig serieledare, efter att ha besegrat exallsvenska Falkenberg borta med 3–0 (1–0).

[13/13]

IFK Värnamos återtåg till superettan har inletts lovande efter bortaförlusten mot Landskrona BoIS i premiären.

Efter två raka segrar ställdes Robin Asterheds mannar i dag inför en av säsongens tuffaste bortamatcher, när man gästade Falkenberg.

Första halvleken var jämn, men det var IFK som precis innan halvtidsvilan tog ledningen genom mittfältaren Abdussalam Magashy.

– Grabbarna jobbar stenhårt hela vägen. Vi försökte störa deras anfallsuppbyggnad tidigt och jag tycker vi lyckades bra med det. Matchen står och väger ända fram till den 45:e minuten, säger tränaren Robin Asterhed.

Precis i andra halvlekens inledning fick IFK Värnamo straff. En straff som backen Erick förvaltade väl till 2–0 och när mittfältaren Edvin Becirovic gjorde 3–0 i den 58:e matchminuten var segern klar.

– Vi blir bekvämare ju längre matchen lider och vi sårar dem ett par gånger i matchen, inte minst vid 3–0-målet när Edvin utnyttjar sin snabbhet och rinner genom deras försvar, säger Robin Asterhed.

Efter fyra omgångar har laget skrapat ihop nio poäng och kan för stunden titulera sig serieledare i superettan.

– Vi ska fortsätta se till att jobba hårt för varandra, vi vill mycket tillsammans och strävar efter att bli bättre för var dag som går, avslutar Robin Asterhed.

Text: David Alin

5 reaktioner på Bildspel: IFK serieledare efter seger borta mot Falkenberg

Ja, vilken kväll det blev.
Man kan ha som alltid åsikter om spelare och prestationer, men vilken laginsats!
IFK är mycket bra i andra: styr och ställer och rullar runt med absolut kontroll på allting. Det är ändå Falkenberg vi möter.
Jag är mest glad för Edvin som inte ens platsat på bänken innan, nu spelar han från start och är superbra.
IFK leder superettan, frågan är hur länge?

En bra uppställning i försvaret med Pilip Vaisiakovich i målet ett par avgörande superräddningar, men jag tycker Viktor Larsson uppträder som en säkerhetsrisk mellan varven varför inte satsa på Viktor Eriksson han borgar för stabilitet.Nu fick Bernardo även rensa bort de bollar som Viktor Larsson skulle rensat vid ett antal tillfällen, Vvidare var det bra presspel av Edvin och Stevens, ja hela mittfältet. Bra jobbat. Heja IFK.

Första halvlek är jämn. I andra tar IFK över matchen och maler ner Falkenberg. Edvin tar chansen när han får den. Efter en tung försäsong är han tillbaka. Crespo? Edvin? Ger två helt skilda matchbilder. Freddy vinner matchen i matchen mot Tobias. Vitryssen sträcker ut i ett par magnifika tv-räddningar!. Erik har en magisk passningsfot. Bernardo briljerar, Ingen faller ur ramen, Alla gör sitt jobb. Det är jobbigt att möta IFK.

Så fruktansvärt kul för IFK, stan och supportrarna.
Bra spel och kul för Edvin som gör en riktigt bra match liksom målis-Philip. Hela laget ska ha beröm idag. Enda plumpen, en stor sådan enligt mig, är att vi inte får dra på oss varning som Bernardo gör. Det är så himla onödigt. Han behövs där bak och är nu avstängd.

IFK Värnamo är ett bra fotbollslag. Pilip Vaisiakovich är en mycket bra målvakt och räddar oss i första. Det är Filip Eriksson också. Freddy är där han ska vara och Francis där han ska vara. Speedkulan Edvin ordnar straff och sätter 3-0. Abdi börjar komma i form och sliter oerhört. Alla ska nämnas när man slår Falkenberg med 3-0 på bortaplan.
Det som inte är så bra är att Bernardo drar på sig sitt 3:e gula, ett för att ha sparkat bort bollen efter avblåsning och 2 för protest. Dessutom riktas intresse för nämnde Bernardo och hans landsman Erick Brendon. Vilka passningsfötter den brassen har.
Nu är det dags för Michael Kargbo att möta sina kompisar och det blir mycket intressant. Heja IFK.