Bildspel: IFK-premiär med mersmak

Fotboll IFK Värnamo fick en fin start på matchandet även om man förlorade med 0–1 (0–0) mot förra årets allsvenska Trelleborg.

Jonas Thern  [22/22]

IFK-tränaren Jonas Thern ger killarna klart godkänt. Det var en premiär med mersmak. Visserligen var det en hel Trelleborg i första halvlek men i den andra visade hemmaspelarna på konstgräset på Ljusseveka hög klass.

– Ett lite slarvigt baklängesmål men sedan dominerade i stort och hade så pass många målchanser att vi borde gjort några mål, säger Jonas Thern.

Det var mycket som var bra men även sådant som inte var på topp. Fast man måste ju betänka att det var säsongens första match och med ett närmast helt nykomponerat IFK.
– Lite många felpass ibland och även svåra pass. Vi hade dock lätt att komma fram till Trelleborgs straffområde, säger Jonas Thern.

Daniel Ask på mitt var lysande liksom längre bak Tyler Lisette och Francis de Vries.

Ibland blev IFK stressade och hade det tufft men blev bättre och bättre. Matchens sista 20 minuter ägde man och Trelleborgs spelare verkade närmast slut.

– Många nya som visade stort kunnande, summerade Jonas Thern.

Han säger att det visserligen varit ännu roligare med seger men viktigast i dag var att se hela laget inklusive provspelare. Jonas tror på sitt lag.
– Vi möter ett oerhört tufft motstånd med närmast Kalmar. Det blir nog möjlighet till mycket försvarsspel.
I serien tror Jonas däremot att IFK mer får sikta på anfallet eftersom man i år ska spela i division 1 där man ute tvekan kommer att tillhöra favoriterna.

Text: Per Bunnstad