Bildspel: IFK återtog serieledning

Fotboll En bjudning i matchinledningen gav IFK tre poäng, när laget besegrade Akropolis med 1–0 och återtog ledningen i superettan.

[23/23]

IFK Värnamos segertåg i återkomsten i superettan fortsätter. Huvudrollen i kvällens drama spelade Edvin Becirovic. I den andra minuten snappar den vindsnabbe mittfältaren upp ett misstag från debuterande Akropolis-målvakten Sebastian Selin och nickar in bollen i öppet mål. Tolv minuter senare blir målskytten utvisad efter en tilltrasslad situation. Trots att IFK fick spela med en man mindre i mer än 76 minuter, lyckades hemmalaget hålla nollan för femte matchen i rad.

– Det är en jättefin försvarsinsats och många jobbar väldigt hårt genom hela matchen. Matchen blev inte alls som jag hade förväntat mig och de sista 35 minuterna i första halvlek var riktigt tuffa, men vi lyckas reda ut stormen. Vi har en konstant vägg i mitten som gör det svårt för dem. Spelet fortsätter på samma sätt in i andra halvlek, men med en extra mittback på plan får de allt svårare att öppna upp oss. Vi öppnar upp dem allt mer ju längre matchen lider och jag tycker att spelet fungerade bra, säger tränaren Robin Asterhed efter insatsen.

Segern innebär att IFK Värnamo återtar serieledningen i superettan.

– Jag är sjukt imponerad över grabbarna. Alla i laget kämpar och det är tufft att ta ut en startelva på grund av deras hårda arbete, avrundar Robin Asterhed.

I nästa omgång väntar Örgryte på Gamla Ullevi.

Text: David Alin

6 reaktioner på Bildspel: IFK återtog serieledning

Så otroligt kul. Håller med om allt som skrivits ovan. Nu får grabbarna njuta någon dag men sedan måste de glömma denna matchen. Måste fokusera på en match i taget. Heja IFK ⚽⚽⚽

Edvins 10 minuter i matchen med bländande artisteri.
IFK:s 80 minutan utan Edvin en riktig kämpamatch.
Kanske den mest imponerande matchen hittills av IFK. En match där man gräver djupt och visar karaktär. En match där man gör de taktiskt riktiga bytena, Ifk är en lagmaskin. 5 raka matcher utan något baklängesmål. Jag är nästan stum av beundran. Rekordmagasinet? Heja IFK!

Detta var en av dom häftigaste matcherna jag sett IFK spela. 3 superchanser till mål på 12 minuter och sedan utvisning.
Hur laget sedan täpper till och strider för varandra är en fröjd att skåda.
Allvarligt det var närmare 2-0 än 1-1.
Snälla låt oss vara kvar i denna himmelska bubbla hela året…

Instämmer helt ! Lite mer skärpa i avsluten och tur så hade det stått 3-0 efter några minuter.

Riktigt onödig utvisning och sedan sätta laget i den situationen efter bara 10 minuter samt riskera att tappa poäng. Jag var ju så sugen på att se IFK spela sin fina fotboll. Det var tur att det var Akropolis som lag på andra planhalvan igår. Men vilken kämpar- och laginsats grabbarna visar. Sjukt imponerande.

Det IFK har visat hittills förutom Landskrona-matchen så kan det här gå riktigt långt.

Tänk om vi även fått med oss 3 poäng från Västerås-matchen som enligt mitt tycke vi borde haft med oss hem:)

Längtar allaredan tills IFK krossar Örgryte i nästa match 🙂

Riktigt korkat och fult vid utvisningen, försvararen kunde blivit av med många tänder där. Utvisad och borta ett bra tag. Stark insats av övriga laget, det märktes dock att Akropolis inte är ett topplag, skapade ytterst få farligheter. ÖIS nästa, enkel vinst med fullt lag!

Efter utvisningen på Edvin som var helt korrekt så blev IFK chockat och kunde säkert dra på sig en utvisning till. I samband med utvisningen på Edvin var Bernardo uppe och klagade igen på ett domslut som nästan blev gult kort igen på skitvarning från hans sida. Bytena som IFK gjorde blev vinstlott för IFK. Victor E dominerade och styrde backlinjen. Charlie kämpade och gav aldrig vika och Oscar sprang på allt. Ett under att inte de tre startade