[19/20]

[20/20]

WIK vann med 4–1 (2–1).

– Svettigt, roligt, noterar WIK-tränaren Anders Fredén.
Faktum är att 4–1 får sägas vara smickrande för hemmalaget, om man bortser från matchen sista 20 minuter då Gnosjö verkade helt uppgivet.

– Den bästa matchen jag varit med om för vår del i WIK, säger Anders Fredén och tänker på det starka laget som Gnosjö ställde på benen med en rad spelare med förflutet i högre sammanhang – inte minst i IFK Värnamo.

Det var WIK som inledde matchen klart bäst och 1–0 låg i luften flera gånger. i stället kom överraskande 0–1.
Det var snopet för WIK som ändå kunde komma tillbaka med två mål före halvtidsvilan.

– Våra första 20 minuter var mycket bra, säger WIK-tränaren.
Gnosjö drabbades av en utvisning – två gula kort – men trots det satte man press på hemmalaget. Målvakten Felix Taus var dock lysande i WIK-målet.

2–2 låg på lut men så kom 3–1 och det kändes avgjort. WIK spelade strålande fotboll sista 15 minuterna och Gnosjö var ett slaget lag både psykiskt och fysiskt.

Efter kvällens match är WIK i serieledning med två inledande segrar. Man tittar dock inte på serietoppen utan tar en match i taget.
– nej, vi är ödmjuka, säger WIK-tränaren.

Det mesta var positivt förutom att William Neth drabbades av en skada alldeles i matchens slutskede.

Klart plus till alla i laget och inte minst till inhopparen Anton Johansson.