Bildextra: Tre IFK-mål på sju minuter

Fotboll Det dröjde 69 minuter innan IFK Värnamo kunde ta ledningen mot Assyriska Turabdin och därmed lossnade målskyttet.

[16/16]

Till slut vann IFK Värnamo matchen på Bollagården i Forsheda med 3–0 (0–0).

Tiden var 69.05 när Benjamin Hajdari med öppet mål gjorde 1–0 med Oscar Johansson som framspelare. Benjamin var även inblandad i 2–0 efter först förarbete av Michael Kargbo och mål genom Oscar Uddenäs. Tiden var 73.54. Efter 76.05 kom så 3–0 genom Michael Kargbo.

IFK dominerade även första halvlek och gjorde mål i 38:e minuten, vilket dock dämdes bort på grund av offside.

I paus bytte IFK till en andrauppställning förutom att målvakten Filip Eriksson fick fortsatt förtroende. IFK visade upp ett något högre tempo i andra halvlek med rakare anfall lite mer centralt på gästernas planhalva. Det blev öppnare ytor.

Det var ganska jämnt överlag hos IFK men lite extra beröm till Isse Ismail, Victor Eriksson och Michael Kargbo.

IFK-tränaren Robin Asterhed var nöjd med dagens insats ochs särkilt med andra halvtimmen av första halvlek och motsvarande i den andra.

– Med lite mer skärpa kunde det ha blivit mål även i första halvlek, säger Robin som tycker att halvlekarna i övrigt var ganska lika varandra.
Han noterar att det var en ren tidsfråga innan ett ledningsmål skulle komma.

Robin Asterhed bytte så många som tio spelare då en tilltänkt match för U 21 på tisdag har ställts in. Det är viktigt att alla för matchtid.

På lördag blir det tuffare motstånd än Jönköpingslaget från ettan. Nu väntar allsvenska Varberg på bortaplan-

Text: Per Bunnstad

3 reaktioner på Bildextra: Tre IFK-mål på sju minuter