Fotboll

Bildextra: Stark insats av IFK

Fotboll IFK Värnamo svarade för en bra  insats i hemmamötet med Hammarby men det blev inga mål i matchen.

  [1/23]

  [2/23]

  [3/23]

  [4/23]

  [5/23]

  [6/23]

  [7/23]

  [8/23]

  [9/23]

  [10/23]

  [11/23]

Oscar Johansson-Schellhas  [12/23]

  [13/23]

  [14/23]

  [15/23]

  [16/23]

  [17/23]

  [18/23]

  [19/23]

  [20/23]

  [21/23]

  [22/23]

  [23/23]

Text: Per Bunnstad: Foto: Anette och Tero Hedin Väisänen


Det kanske mest uppseendeväckande var att matchen blev försenad 15 minuter då visiteringen av de som ville se matchen drog ut på tiden. Det var väskförbudet som gjorde att polisen gick ut med en önskan om att senarelägga matchstarten. Det fanns en oro att supportrar skulle storma arenan om de inte hann in i tid och det gällde särskilt bortasupportrar.
Tror visitering var det ett flertal skjutna rökbomber som gjorde att Finnvedsvallen vid ett par tillfällen var ospelbar och vid minst ett tillfälle fick man vänta på spel tills vindarna fört bort röken. Det verkade vara bortasupportrar som hade lyckats få med sig ”rökelse” in på läktaren.

IFK inledde själva matchen på ett bra sätt och man kan säga att man ledde på poäng halvtid.
– Vi styr spelet då men vi skulle skapat fler målchanser, säger IFK-tränaren Kim Hellberg.

– Hammarby spelade lågt och vi kom framåt bra men inte tillräckligt bra, säger Oscar Johansson Schellhas som fick pris som bäste spelare hos IFK och Simon Thern som också var på fint spelhumör.

Simon blev riktigt glad när vi berättade att pappa Jonas satt på läktaren, vilket inte sker särskilt ofta. Jonas hade strax intill sig en annan tidigare A-lagstränare, skåningen Robin Asterhed. Båda verkade riktigt glada att få sitta alldeles nedanför pressläktaren…


Närmast alla spelare hos IFK är vid den här tiden på säsongen – med bara en allsvenska match kvar – placerad än här och än där till 2024. Vid förfrågan om nästa år blir det inget entydigt svar men Oscar att han säger gärna koncentration sig på spel i allsvenskan och man kan ana att han väljer att stanna i IFK. I februari blir det en ny familjesituation då han och hustrun får sitt första barn.

Tränaren Kim Hellberg är ännu mer en rubrikernas man. Hammarby uppges vilja ha honom som tränare men det kan bli fler om budet. IFK skulle nog gärna vilja behålla sin succétränare men det kan bli svårt om klubbar som har välfyllda plånböcker vill locka över honom.
– Jag kommer i alla fall tillbaka till Finnvedsvallen, säger Kim men om det blir som tränare för IFK eller ett bortalag ger han inget svar på.

På plats fanns även flera företrädare för europeiska klubbar för att studera spelarna. Så kanske till och med någon från IFK kan bli utlandsproffs till nästa år.


Nu är det dagens match som fifinnsnsn kvar på näthinnan. Hammarby backade en hel del och satsade på ett kontringsspel som inte blev jättefarligt. Vi räknade till en riktigt farlig målchans och den kom i slutminuterna. Hammarby förfogar över ett mycket tekniskt lag och killarna var snabba i omställningarna.

Sammantaget var nog IFK något lite bättre och hade ett par lysande tillfällen till nätkänning. Statistiken var för övrigt 5–4 i avslut för IFK varav 3-2 i avslut på mål.

3 924 tittade på och Hammarby hade säkert en bra bi över 1 200 supportrar runt Finnvedsvallen.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *