Bildextra: Sen kvittering gav IFK-poäng

Fotboll IFK Värnamo kom i tidigt underläge i bortamötet mot Utsikten men kvitterade till slutresultatet 1–1 i slutet av matchen.

[33/33]

IFK var inte med i matchen under de första 20 minuterna och Utsiktens ledning var helt rättmätig.
– Jag är nöjd med resten av matchen och vi skapade mer än Utsikten, säger IFK-tränaren Jonas Thern.

I andra halvlek var IFK det klart bättre laget men Utsikten såg ut att klara en trepoängare, vilket hade betytt fortsatt chans till kamp om en kvalplats till Superettan nästa år. De drömmarna försvann när David Danielsson kvitterade efter 90 minuter.
– Helt rättmätigt, säger Jonas Thern.
IFK hade också flest avslut på mål, sex mot tre för Göteborgslaget.

• Brendon var bra
Jonas Thern hyllar hela laget men ger ändå extra rosor till Erick Brendon.
– Vi vet att han kan väldigt mycket även om han inte fått ut så mycket tidigare.
Charlie Vindehall var en annan av de mer framträdande.

• Flera saknas mot MFF
IFK har nu bara en seriematch kvar, Kristianstad hemma. Därefter följer cupmatch mot Malmö FF hemma den 10 november med då troligen med flera spelare borta:
– Ja, vi får se vad vi får ihop för lag. En har anmält sig till utbildning den helgen och några har bokat utlandsresor, säger IFK-tränaren.