HBK-glädje efter 1–2. Foto: Hedin Väisänen  [12/20]

Glädje efter 2–0 till IFK. Foto: Hedin Väisänen  [14/20]

Glädje efter mål av Gustav Engvall. Foto: Hedin Väisänen  [15/20]

Skott från Grozdanic. Foto: Hedin Väisänen.   [16/20]

[19/20]

IFK-klacken på ståplatsläktaren  [20/20]

Björn Hellberg, känd sportjournalist satt på pressläktaren.

Text: Per Bunnstad. Foto: Anette och Tero Hedin Väisänen

Totalt sett räknade vi till tio klara målchanser för hemmalaget mot sju för IFK.
– Rättvist med 2–2 och med det spelet tror jag att IFK Värnamo kommer att klara sig kvar i allsvenskan, kommenterade idrottsoraklet Björn Hellberg som satt strax intill på pressläktaren.

Det var sammantaget en match med högt tempo där båda lagen ville framåt. Gustav Engvall blev inte bara tvåmålsskytt, han var dessutom alldeles utmärk i första halvlek. IFK hade länge taktpinnen men i andra halvlek var HBK vassare än vad IFK hade varit i den första.
IFK:s smått annorlunda svit med vinst-för-förlust är nu bruten och därmed blev det en ”gratispoäng”.

Halmstad har nu sju raka matcher utan förlust och har ett offensivt lag som nog kan bli bland de 5–6 bästa i allsvenskan. För IFK handlar det mycket om att undvika de undre strecken
– Det var tungt när vi släppte in självmålet, säger Kim Hellberg om hemmalagets reducering till 1–2.
2–0 till IFK lite längre in i matchen hade nog betytt ökad möjlighet till en trepoängare för IFK.

Kim uttrycker sin glädje över spelet i första halvlek och att man stod upp så bra mot ett lag som inte förlorat på så länge men som var nära att göra det i dag.
IFK har ett godkänt facit efter halva serien:
– Ja, vi har tagit fler poäng, gjort fler mål och släppt in färre än vid halv serien förra året, noterar Kim.
Många spelare i laget har inte många allsvenska matcher bakom sig och med lite mer rutin kan man nog kunna plocka så pass många poäng att det ska räcka till förnyat allsvenskt kontrakt.
— Jättekul att Frank Junior fick göra ett så bra inhopp, berömmer tränaren.

HBK-tränaren Magnus Haglund berömde IFK för dess första halvlek och sitt eget lag för den andra. Bra fysik, moral och påle, kommenterade han.

För IFK väntar närmast topplaget Häcken på Finnvedsvallen och då utan Victor Eriksson som är avstängd:
– En tuff match, säger Kim Hellberg som återkommer mer om den matchen senare i veckan.

97.36 Där är matchen slut. Det blir för första gången den här säsongen i allsvenskan en oavgjord match för IFK

86.00 Delad pott just nu men anstormningen från hemmalaget fortsätter

83.00 Där kom 2–2, snyggt inlägg, nick men nära att målvakten räddat bollen. Målskytt: Mohammed Naeem

69.10 Mål HBK men avblåst för offside

66.20 Hörnspark HBK som följs av målchans men IFK-målvakten står rätt placerad och greppade bollen

64.40 Närmast desperata långskott från HBK

61.45 Trippelbyte hos IFK. In: Hampus Näsström, Edvin Becirovic och Viktor Bergh. Ut: Albin Lohikangas, Albion Ademi, Freddy Winsth

Andra halvlek

49.00 Då är det halvtid med IFK Värnamo i ledning 2–1. Vi återkommer med rapportering när andra halvlek inleds

47.20 Hörnspark HBK och nära mål

45.00 Tilläggstid minst fyra minuter

41.00 Hörnspark för HBK

40.00 IFK-skott från långt håll – enkelt för målvakten

40.00 Två bilder inlagd från HBK-målet plus andra tidigare matchen

38.30 HBK skapar mycket framåt just nu och en kvittering är i farozonen

35.42 Ett lika överraskande skott från HBK som letar sig in till reducering 1–2. Målskytt: Markus Olsson men det var närmast ett självmål

32.30 Alla spelare tar vätskepaus

28.33 Gustav Engvall spelar in en skruvad boll som överraskande nog letar sig in i mål. 2–0 till IFK

26.45 Snyggt anfall från IFK men lite lamt skott som målvakten i HBK tar enkelt

22.00 Bra inspel från HBK som IFK-försvaret tar hand om

19.50 Hörnspark för HBK

18.20 Kontring av HBK som bryts snyggt och sedan kontrar IFK ännu snyggare till ledning 1–0 genom Gustav Engvall

16.45 Hörnspark för IFK

15.30 Det är underbart fotbollsväder här i Halmstad, storpublik och en bra matchinledning

13.50 Nytt fint läge av IFK som pressar HBK

13.00 IFK har minst sagt ett övertag just nu med fint passningsspel och fina bollar på kanterna

11.55 Hörnspark för IFK

11.15 Hörnspark för IFK

10.45 Nick strax över mål av IFK

10.00 Skott från HBK men IFK-målvakten välplacerad

05.30 IFK-skott från långt håll av Emin Grozdanic som målvakten tvingas rädda till hörnspark

• 33. Bernardo Vilar Estevão Jeronimo

Uppdaterat från 09.38, 14.50 0ch 14.54 med bilder samt under matchens gång och efter densamma

18 reaktioner på Bildextra och direktrapport: Halmstad – IFK Värnamo 2–2 slut

Håller med dig till viss del Kalle. Men konditionen bygger de upp på försäsongen, för nu är det försent. Hårda pass skulle göra dem trötta och tunga i ben och kropp. Men konditionen är A och O i alla sporter, så även för att hålla sig frisk och skadefri, samt hålla koncentrationen uppe.

Man bör nog lägga in lite mer konditionsträning så att de orkar andra halvlek också.
För att kunna spela teknisk fotboll och passningsspel måste du ha bra kondition.
Titta bara på året de vann superettan.
Det var många matcher de vann sista kvarten andra halvlek.

Fotbollsnörd har redan tagit upp det varför ska en målvakt som inte har fötterna spela upp till en mittfältare. Sämst fötter i hela allsvenskan. Satte försvararna i trångmål flera gånger. Intressant att fotbollsnörd anser att det behövs motivation i försvarslinjen. Då borde han byta sin egen målvakt. Enligt honom tar vi inte fler poäng i år. 2–2-målet borde målvakten tagit. Motivationen borde kanske finnas i pressen som inte fungerar. Oskar har knappt rört bollen på två matcher. Var är den motivationen?

Första 30 var roligt att se på, det såg till och med ut som att spelarna tyckte att det var roligt att spela fotboll. Sedan vände matchen med självmålet. Vi tappade allt. Från besvikelse över tappad ledning/seger till glädje över en pinne. Men som många redan tagit upp, varför spela upp till en mötande mittfältare när vi aldrig vänder upp eller vinner något på det? När Halmstad fick ett bortdömt mål samt hade ett stolpskott så försökte Pilip i målet skrika högljutt för att få utespelarna att vakna och tända till men utan reaktion, hur tänker man som utespelare då? Att Pilip inte menar allvar eller att han bara skojar? Vad krävs mer för att man ska vakna till?

Nu är Eriksson avstängd, men han behöver nog vila för att bli motiverad och spelsugen igen. Bernardo kommer att ersätta Eriksson på ett bra sätt då han förmodligen är mer spelsugen och ett bra anfallsvapen på fasta situationer. Efter cirka 60 helt ofarliga hörnor så kanske vi med lite vilja och mod kan få göra ett mål under 2023. Men vi kan nog inte förvänta oss poäng i kommande matcher. Hur länge ska klubben ha tålamod och förtroende för Kim? Jag vill ha tillbaka Jonas Thern, som alla andra. Bara hans röst och närvaro kan förändra mycket. Nu kan vi ha tur med andra resultat, men snart kan det vända. Förutom Jonas Thern så behöver vi ha in något nytt, som kan förändra och lyfta de övriga i laget.
Men för att avsluta positivt så var första 30 mycket bra och Engvall gör sitt arbete. Dock lite ensam på topp då Ajdin är katastrofal.

Hanen; 2-2 mot ett formstarkt Halmstad är väl inte uselt, 0-5 hade varit uselt. Några av IFK:arna är svaga idag, så en poäng ska vi vara nöjda med. Du har ju uppenbart rätt i att Engvall måste stanna kvar, vem ska annars göra målen – inte Zeljko-miss i alla fall.

Bernardo såg fin ut. Målisen inte så fin; varför dessa stressade och nonchalanta passningar? Obegripligt. Självmålet var ju inte heller lysande, men sådant händer.

Första 30 minuterna var ju bländande av IFK som fick HBK att se tröga ut. Engvall framförallt visade hög klass och gör två fina mål. Efter självmålet var det som att allt självförtroende försvann ur laget. Kunde ändå slutat med vinst, men Bergs svaga insats vid 2-2 förstörde det. Det var väl dags för första oavgjorda, inte helt fel mot ett formstarkt HBK. Retar mig ändå på dessa upprepade pass från målvakt till felvänd spelare utanför eget straffområde. Varför? Det kommer till slut att resultera i ett enkelt baklängesmål. Oscar och Wenderson sliter som vanligt, men är en bit från full potential. Zeljko-miss får fortsatt förtroende, men gör inte mycket rätt.

Något måste hända nu i sommar .en rutinerad back måste in. Håller inte tappa ledningar match efter match.