Bildextra: IFK – J-Södra 2–0

Fotboll IFK Värnamo vann Smålandsderbyt mot Jönköpings Södra helt välförtjänt. Till slut blev det 2–0 (0–0)

[33/33]

J-Södras tränare får nu be till högre makter om man ska nå de höjder IFK-tränaren Robin Asterhed och hans mannar nu är vana vid.

Erick Brendon utsågs till matchens lirare och uppvaktades av kommunen:
– Jag var bäst eller kanske vi alla, sa Erick glatt minuterna efter matchslut.

Kollegan Edvin Becirovic sprang som vanligt kanske mest av alla på plan:
– Visst gjorde jag ett mål, säger han när vi blandar ihop händelserna i slutet.
Det var Edvin som gjorde 2–0 på övertid, bara sekunder efter J-Södras skott i underkanten av ribban.
– Vi förtjänade att vann. Vi gjorde en stark match och skönt att vi var tillbaka med en bra andra halvlek, säger han glatt.

1–0 hade Victor Eriksson gjort i 77:e minuten.

Lagkaptenen Freddy Winsth tycker att man kontrollerade nästan hela matchen även om man inte fick utdelning förrän sent i matchen:
– Helt förtjänt. Vi hade sjukt många målchanser, säger Freddy.
Statistiken talade om 5–1 i målchanser och i andra halvlek hade J-Södra inte mycket att sätta emot förutom lite desperation alldeles i slutet. Då hade man en ribbträff och cirka 15 sekunder senare kontrade IFK in 2–0. IFK-målvakten Filip Eriksson hade fått chansen och han var duktig plus hade änglavakt vid ribbträffen.

– IFK är serieledare, det får man inte glömma, sa J-Södras tränare om att man inte var riktigt där i matchen som helhet.

IFK-tränaren Robin Asterhed drog en lättnadens suck efter ribbträffen som aldrig blev mål.
– 1–1 där hade inte varit roligt, säger han och hyllar hela laget för framför allt den fina andra halvleken.
– Öster var bra och J-Södra var också bra, ett spelskickligt lag.

Robin hade som nästan alltid smilbanden framme men någon fest blir det inte efter en seger. Den får vänta till seriens slut, oavsett om IFK blir kvar i superettan till 2022 eller om det blir allsvenskan.
– Nu ska jag hem och sova och i morgon är det ingen träning, avrundar han.
Oftast har man fritt dagen efter match men sedan är det allvar genom möte med Örgryte hemma på måndag.

Efter 2/3-delar av serien har IFK 39 poäng närmast följd av Helsingborg 36, Trelleborg 36, Landskrona 34 och Norrby 31.

Text: Per Bunnstad

Nedan uppdatering under matchens gång:

Vi kommer med direktrapporter och en och annan bild under matchens gång i Smålandsderbyt IFK Värnamo – Jönköpings Södra.

93.43 Hörnspark J-Södra

92.20 2–0 för IFK Edvin Becirovic

92.05 Ribbskott J-Södra

90.00 Tillägg fyra minuter

88.30 Skott från J-Södra långt över mål

85.50 IFK:s tredje byte. In Vindehall. Ut Wanderson.

83,25 Skott utför från IFK

81.00 IFK-skott som täcks i straffområdet – misstänkt hands men domaren friar

78.10 Dubbelbyte för J-Södra. In: Kwakwa och Nordström. Ut: Ljung och Strandsäter

76.23 1–0 för IFK. Helt rättvist. Målskytt: Victor Eriksson.

68.00 IFK framme men utanför

65.05 Bra läge för J-Södra men för dålig vinkel och skottet långt utanför.

55.55 Frispark för IFK nära straffområdeslinjen – skott strax över mål

53.40 IFK-skott av Magashy via försvarare till hörnspark – följs av ny hörnspark

47.50 Nick så nära mål för IFK – ny hörnspark IFK

47.30 Hörnspark för IFK

46.35 Bra skott från Wenderson som inte når till mål följs av hörnspark för IFK

Klockan 20.05 Andra halvlek inleds

En ganska jämn halvlek men IFK hade klart flest målchanser. IFK klart närmare ledningsmål än gästerna

20.30 Hörnspark för J-Södra

17.45 Jättefint inlägg och nick av Wenderson alldeles utanför målet för IFK. Där skulle det varit 1–0.

13.00 Cykelspark från J-Södra som en välplacerad IFK-målvakt tar säkert

10.30 Ett par bra anfall från IFK som tagit tag i spelet

08.55 Första IFK-läget men skotten ut dålig vinkel gick aldrig mot mål

06.15 Slarv från IFK på mitten och bra läge för J-Södra till hörnspark

04.25 Skott högt över från J-Södra

03.00 J-Södra har börjat lite bättre med ett par anfall, IFK har knappt varit över halvplan ännu

Klockan 19.00 Då är matchen igång

5 reaktioner på Bildextra: IFK – J-Södra 2–0

Filip håller nolla nr 2! Gör en klockren insats!!
Hatten av. Andra halvleken magisk. Hela registret.
Ribban är Filips bäste vän och Edvin kontrar in 2-0.
IFK kommer tillbaka och gör en kanonmatch efter förlusten mot Öster. En kollektiv lycka på vallen.
Årets match på Vallen. Hatten av för hela IFK. Som vanligt en laginsats. Ingen faller ur ramen denna kväll. Jag är lycklig! Heja IFK!

Fantastisk andra halvlek
IFK är överlägset
Plus även till kamrat 12 som hade borstat tänderna lagom tills att det var massor av små pojkar och flickor på läktaren .
Detta var en helt magisk kväll.

Härligt att studsa tillbaka från den miserabla insatsen mot Öster. Mycket felpass i första, men sedan är vi tämligen överlägsna. Vi är starka på Vallen och härnäst blir det ÖIS som får känna på vinnarskallarna i IFK.
Synd att det inte är den 29:e på måndag. Då hade det varit 2000 minst på läktarna.

Andra halvlek är fantastiskt bra, ena klara chansen efter den andra, J-Södra har egentligen inget att sätta emot. Inte ens Fendrich kunde väl skylla på otur den här gången. Victor Eriksson är en bjässe idag och får göra 1-0, välförtjänt! Borde blivit 4-0, kunde blivit 1-1, blev 2-0 – slutet gott, allting gott! Bäva månde ÖIS, IFK är ruskigt bra!