Fotboll

Bildextra: Ny IFK-förlust mot Skånelag

Fotboll Först vann Landskrona över IFK Värnamo och i dag var det dags för Trelleborg att göra detsamma.

Hyllad IFK-tränare, Robin Asterhed  [1/29]

Dzenis Kozica intervjuad av Värnamo.nu:s reporter  [2/29]

  [3/29]

  [4/29]

  [5/29]

  [6/29]

  [7/29]

  [8/29]

  [9/29]

  [10/29]

  [11/29]

  [12/29]

  [13/29]

  [14/29]

  [15/29]

  [16/29]

  [17/29]

  [18/29]

  [19/29]

  [20/29]

  [21/29]

  [22/29]

  [23/29]

  [24/29]

  [25/29]

  [26/29]

  [27/29]

  [28/29]

  [29/29]

Gästande  Trelleborg vann med 1–0.

Första halvlek höll hög klass med IFK som det oftast bättre laget, anförda av bland andra Abdu Magashy och Francis de Vries.

IFK hade fler målchanser men lyckan framför TFF-målet var inte bra. IFK hade inte ett enda avslut på mål.

IFK-fostrade Dzenis Kozica låg bakom flera av gästernas farliga anfall. Målet för gästerna kom efter 30.20 genom Henry Offia.

Andra halvlek blev inte lika välspelad. Gästerna försvarade sig skickligt och det var inte samma lekfullhet från IFK:s sida som i inledningen. IFK hade dock målchanser nog för att ta poäng men man hade svårt att hitta målchanser centralt i anfallet. Skott på mål i matchen var 1–4 och med den statistiken är det svårt att få bollen i gästernas mål.

– En skön seger och vi har ett lag som ska kunna hålla till i toppen, säger Dzenis Kozica som även har kvar sitt IFK-hjärta och hoppas att den moderklubben ska vara med högt däruppe.

Hos IFK extra plus till Bernardo, Francis de Vries och Abdu Magashy.

• Förlust mot Skånelagen
IFK-tränaren Robin Asterhed – inflyttad till Värnamo från Skåne – skrattar lite när vi gör honom påmind om att båda IFK-förlusterna kommit mot Skånelag.
– Men det ska inte bli en tredje, säger han och tänker på det tredje och sista laget i superettan, anrika Helsingborgs IF.

Samtidigt förklarade Robin att han var nöjd med första halvleken men i andra försvarade sig Trelleborg alldeles för bra för att IIFK kunde hota mer än ett par gånger.

Nu missade IFK chansen att återta serieledningen men bara nio och 30 omgångar är avverkade. Närmst väntar match i Borås på lördag mot Norrby och en månad senare hemmaderby mot Öster.

• Tränarna prisades
Noteras kan också att IFK-tränarna Robin Asterhed och Jonas Thern efter matchen hyllades som Månadens tränar i maj för den storartade inledningen på serien. Tränarduon fick 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor att lämna till ett samhällsengagemang i klubben.

Vår direktrapporterijng finns på denna länk

Text: Per Bunnstad
Foto: Anette Hedin och Tero Väisänen

Taggar

11 reaktioner på Bildextra: Ny IFK-förlust mot Skånelag

Märkligt att folk inte kan hålla avstånd, ser väldigt många som sitter för tätt på bilderna. Tråkigt med folk som inte har förstått läget i Sverige/världen. Pandemin är inte över och folk struntar blankt i att vården är överbelastad.

Håller verkligen med, ser bilden på IFK:s hemsida där man tackar klacken – obefintliga avstånd och noll munskydd – helt obegripligt! Pandemin är som sagt inte över!

Vi är inte tillräckligt vassa sista tredjedelen. Måste träffa målet mer. Det märktes att Freddy och Joel saknades. Albin var inte så offensiv som Freddy och Joel hotar mer än Uddenäs och Wanderson. Sen håller jag med HV också. In med Viktor Eriksson nu. Det han har fått spela har han gjort jättebra och hans namne kändes återigen inte helt 100.

Imponerande många pass inom laget och massivt spelövertag, men helt meningslöst när man saknar målskyttar – 1! skott på mål! Dessutom ett par helt öppna lägen som bara skall gå på mål. Tunga Trelleborg läste sönder IFK och lika tunga Norrby kommer att göra samma sak, Asterhed och Thern måste kunna göra ännu bättre med det här laget.

Helt jäklasjukt, sjukvården och många med den går på knäna och publiken kan inte hålla avstånd. Det är fortfarande pandemi i världen. Stäng ner om inte publiken kan sköta sig.

Skönt att få vara på ”Vallen” igen. Bra spel av IFK som dock saknar en målskytt. Kanske upp med Abdu på topp…

Säkerhetsrisken Viktor Larsson låg bakom Trelleborgs mål och gjorde ett flertal tveksamma ingripanden. Vad ser Robin i honom? Plocka in Viktor Eriksson med sin kraft och stabilitet. Men man vinner inga matcher med ett evigt sidledsspel. Vad var Stevens och Edvin?

Endast 4 insläppta mål är imponerande men endast 8 mål är lite oroväckande. Skapar man bara målchanser så sitter de så småningom, men såsom idag 1-4 i målchanser. Hoppas på tre pinnar inför sommarvilan👍.

Trelleborg hade gjort sin läxa. Backade hem och lät IFK ha bollen och rulla runt på kanterna. Där händer inget. Trelleborg visste vad man gjorde och vann faktiskt rättvist.

Har inte sett några siffror på bollinnehav, men 65–35 i IFK:s favör är det säkert. Tyvärr får man inga poäng bara för att man äger bollen mest. En miss i kommunikationen mellan Pilip och backar gav Trelleborg 3 pinnar och en trevlig hemresa. Under 95 minuter har IFK ett (1) avslut på mål och tolv utanför. Om man saknade Edvin Becirovic mot ÖIS så gjorde man det än mer i dag. Magashy var mycket bättre jämfört med senast, men genombrottsförsöken fastnade varje gång på minst ett Trelleborgsben. Freddy är tillbaka nästa match och det kanske är dags att plocka in Victor Eriksson mot Norrby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *