Fotboll

Bildextra: Njutbar föreställning av IFK

Fotboll Det går att säga mycket om IFK:s hemmapremiär. Betyget måste utan tvekan bli en fyra på den femgradiga skalan när det blev 0–0 mellan IFK Värnamo - Sirius.

  [1/31]

  [2/31]

  [3/31]

  [4/31]

  [5/31]

  [6/31]

  [7/31]

  [8/31]

  [9/31]

  [10/31]

  [11/31]

  [12/31]

  [13/31]

  [14/31]

  [15/31]

  [16/31]

  [17/31]

  [18/31]

  [19/31]

  [20/31]

  [21/31]

  [22/31]

  [23/31]

  [24/31]

  [25/31]

  [26/31]

  [27/31]

  [28/31]

  [29/31]

  [30/31]

  [31/31]

IFK-tränaren vid kvällens presskonferens.

IFK skapade så mycket att det borde ha blivit en trepoängare och inte mållöst.
Det var kallt på pressläktaren men lite värmdes vi i alla fall av IFK-spelet som stundtals var av fin klass.
De 2 876 runt arenan tyckte säkert att det var en fin tillställning, oavsett vilket lag man höll på,.

10–5 i avslut varav 4–3 på mål. Därtill 11–3 i hörnor samt jämnt i bollinnehav.  Siffrorna talade för IFK och ribbträffen av Oscar Johansson var utan tvekan värt ett mål.
– Det kändes som att den gick in, säger IFK-tränaren Kim Hellberg som samtidigt poängterar att han tycker att man skapade så pass mycket att man var förtjänt av en seger.
– Vi skapade ett bra tryck och hade många chanser, noterar han.
Han har många lovord för sina spelare och kunde närmast räkna upp hela laget.
– Mycket bättre spel än så här kan det knappast bli. Bara målen som saknades, noterar han efter presskonferensen.

Pilip Vaitsiakhovich i målet hade inte mycket att bestyra men var säker när han fick ingripa. Frågan är om Sirius hade en enda het målchans på hela matchen,
Wenderson var briljant i anfallsspelet i första halvlek och spelare som Victor Larsson och Oscar Johansson var bra mest hela tiden. Robin Tihi visade att han är en storspelare. Bäst att sätta stopp där.

IFK har inlett första säsongen i allsvenskan med 1–2 mot IFK Göteborg och nu 0–0 mot Sirius. En poäng i alla fall. Ser man dock på den första allsvenska matchen någonsin på Finnvedsvallen är det bara att konstatera: Sirius kom undan med blotta förskräckelsen.

Nu gäller det Elfsborg borta på söndag…

Se även vår direktrapportering i en separat artikel (länk)

Text: Per Bunnstad
Foto: Hedin Väisänen

Taggar

Dela


8 reaktioner på Bildextra: Njutbar föreställning av IFK

Jag kan bara hålla med alla inlägg. Det ser bra ut och tänk vilken fotbollssommar vi har framför oss👍. Vi ses på vallen och kanske även på andra arenor.

Ja, Edvin saknas som giftig inhoppare.
Mycket imponerad av kvalitén på passningar och tempo när underlaget var så mjukt.
Sirius var ju inte i närheten av IFK där.
Det ser grymt bra ut så här långt.
Roligt som fasen att titta på de två första matcherna.

IFK var lysande, speciellt i första halvlek då de verkligen körde över Sirius med den höga pressen som vi varit vana att se: De vann i princip alla andra bollar, de sprang och sprang. Sirius hade verkligen stora problem, speciellt med vår högerkant med Netinho där vi kom med farliga inspel hela första halvleken!

Så surt att vi inte vinner denna matchen som vi självklart skulle ha gjort. I sådana här matcher måste vi ta tre poäng där vi verkligen dominerar i stort sett hela matchen. Likadant mot Göteborg så ville bollen inte in!

Vi måste ha mer skärpa och kvalitet i sista delen. Många av skotten mot mål måste det vara lite mer kvalitet på. Jag tänker speciellt på Mackans fina framspel till Vindehall i slutet. Det skottet måste bara gå på mål.

Alla spelare i går får verkligen mer än godkänt och nu ser vi fram emot detta fina spel framöver.

Mot Blåvitt var vi värda 1 pinne och mot Sirius 3. Så länge spelarna orkar hålla den höga pressen, så är vi överlägsna. Trots den hoppiga planen så fungerar spelet bitvis briljant. Som tidigare sagts saknas målen, men de kommer.
Tycker att alla startspelare är värda mer än godkänt, men jag saknar Edvin Becirovic som inhoppare.

IFK gör ju allt rätt utom mål förstås och skall vinna med ett par mål mot ett mediokert Sirius. Riktigt stark backlinje, Oscar är ju briljant och förtjänar ett mål, Antonsson stark i mottagningarna och vass i avsluten, riktigt bra laginsats. Enda plumpen var Vindehalls inhopp, tiilförde ingenting. Komiskt att höra Sirius representant i intervjun på Discovery där han skyllde på en dålig plan och var missnöjd med att de bara fick en poäng – jisses! Elfsborg borta på söndag – härlig utmaning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *