Bildextra: Två lyckliga Robin efter IFK-seger

Fotboll Det var minst två extra lyckliga Robin efter seger för IFK Värnamo med 2–1 (1–0) över topptippade Sundsvall.

[28/28]

Efter 74 minuter blev både Isse Ismail och Robin Dzabic inbytta. Det var just de två som avgjorde med 2–1 på tilläggstid. Isse spelade fram till Robin som tog emot den i friläge:
– Jag hoppades att bollen inte skulle studsa och det gjorde den inte. Så det var bara att trycka in den. Alltid skönt att få avgöra en match och jag tycker att vi förtjänade att vinna, säger segerskytten.

Det första målett nickade Alhassan Kamara in efter 23 minuter. Kvitteringen kom i minut 69. Matchförlopp finns i vår tidigare artikel med direktuppdatering. Se den här (länk)

Sundsvalls tränare var inte nöjd med matchen. Kollegan Robin Asterhed hos IFK hade däremot mer positiva tankar och särskilt med andra halvleken.
Det måste också sägas att det var hemmalaget som oftare visade positivt tänkande. Det var variation i spelet och Sundsvall blev ofta tillbakatryckta. Stundtals kunde Sundsvall komma till en del bra anfall men IFK-försvaret var stabilt.

Robin Dzabic var inhoppare och visade kvaliteter förutom själva målet. Tränaren Robin Asterhed var inte förvånad med tanke på spelarens insats i den senaste matchen.

Det är bara två omgångar spelade av 30 och Robin Asterhed skrattar när vi frågar om han kommer att vara lika lycklig efter varje match.
Det går ju aldrig att tro på en sådan fortsättning och än är det alldeles för tidigt att tro på vilken styrka ett IFK som är uppflyttat från division ett har.

Det kanske mest glädjande på Finnvedsvallen var att hemmalaget hade en sådan anfallsvilja.

Det enda sorgliga var givetvis att ingen publiks släpptes in förutom media och funktionärer av olika slag. Måtte coronpandemin bromsa in kraftigt så att alla supportrar ska få besöka fotbollsarenorna.

Text: Per Bunnstad

6 reaktioner på Bildextra: Två lyckliga Robin efter IFK-seger

Fin laginsats från hela laget, vill dock ge ett litet extra plus till Oskar och Stevens! Stevens har ett riktigt bra skott. Ett av Värnamos främsta anfallsvapen. Blir alltid farligt när han skjuter och framför allt träffar han mål.

Detta var mycket bra gjort.
IFK var det klart bättre laget matchen igenom.
10–1 i hörnor och ungefär samma i skott på mål.
Hoppas inga skador stör utan att de får mala på så här så blir det riktigt bra.
Mycket kul.

Vaitsiakovic skulle aldrig hanterat spelet med fötterna och hade inte rensat de två långbollarna som Eriksson gjorde vilket förhindrade två frilägen

IFK höjde sig rejält jämfört med premiärmatchen. IFK deppade inte över Sundsvalls kvittering i andra halvlek utan man gick för tre poäng och vann rättvist. Bytena i andra halvlek gjorde skillnad, Robin var nära att bli tvåmålsskytt. Han får dela med sig av äran för segermålet till Isse. Crespos halvlek var det bästa han presterat hittills i IFK.
Spelare som var lite tveksamma mot Landskrona levererade nu på en högre nivå. Jag ser fram emot matchen mot Brage. Heja IFK!

3 välförtjänta poäng mot ett lag som tillsammans med Helsingborg är tippade att gå upp i allsvenskan. Det här var IFK:s match och trots en upprepning av försvarslinje så vann vi. Om Asterhed valt att spela med Freddy på högersidan hade vi varit mer överlägsna och om Vaitsiakovich stått i mål så hade inte kvitteringen kommit, vilket också gäller Landskronas 1–0-mål i förra matchen. Kendall spelade upp sig rejält jämfört med förra matchen, medan Abdi hade lite svårt att komma igenom.

Väldigt bra spel av IFK. Spelar de så här i fler matcher då kommer många lag att få det tufft mot IFK.