Fotboll

Bildextra: Kärda faller mot Värnamo Södra

Fotboll I en intensiv träningsmatch stod Värnamo Södra som segrare medan Kärda kämpade på men förlorade. Matchen slutade i en 3−1-vinst för Värnamo Södra. Uppdaterad.

Mattias Johansson  [1/22]

Petros Kapsalis  [2/22]

  [3/22]

  [4/22]

  [5/22]

  [6/22]

  [7/22]

  [8/22]

  [9/22]

  [10/22]

  [11/22]

  [12/22]

  [13/22]

  [14/22]

  [15/22]

  [16/22]

  [17/22]

  [18/22]

  [19/22]

  [20/22]

  [21/22]

  [22/22]

− Det är såklart surt med en förlust, men nu är det så och det är bara att bita ihop, säger Kärda IF:s lagledare Åke Arvidsson.

− I första halvlek är det ganska jämnt och vi får även in ett mål. Men sedan i andra halvlek, så tar Värnamo Södra över hela matchen och det är då vi faller och förlorar.

Målet för Kärda gjordes av Max Ericsson i den tjugonde matchminuten.

Åke Arvidsson tyckte att hela laget gjorde en bra match men att Max Ericsson, Erik Arvidsson och Mattias Johansson förtjänas att lyftas fram lite extra idag.

− De tre kämpade verkligen på och slet, speciellt Mattias Johansson. Han är egentligen lagets tränare, men då det var brist om spelare, så fick han ställa sig och vara målvakt i dagens match. Han är även en gammal målvakt och har spelat fotboll tidigare i hela sitt liv, så han gjorde bra räddningar och så gott som han kunde idag.

− Nästa match spelar vi mot Klevshults SK på lördag och då hoppas vi att flera i laget är tillbaka och att vi kan ta hem en vinst, avslutar Arvidsson.


− Första vinsten för i år och det är alltid positivt, så det känns riktigt bra, säger Värnamo Södras tränare Christian Carlsson.

− Trots vinsten, gör vi det inte bra, spelmässigt. Killarna är inte påslagna och hänger inte med i matchen och det är även därför vi ligger under med 0−1 i första halvlek. Sedan i pausen, blir det ett snack i omklädningsrummet, där jag säger att de måste vara mer aggressiva och hänga med i matchen, vilket sedan hände. För sen tar vi över andra halvlek och verkligen styr matchen och även gör några mål.

De tre målen för Värnamo Södra gjordes av Adrian Paukovic.

− Men i helhet kan alla i laget bättre, både försvarsmässigt och anfallsmässigt och därav sticker ingen ut lite extra idag, avslutar Carlsson.

Nästa match för Värnamo Södra spelas mot Lagans AIK på lördag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *