Bildextra: IFK Värnamo vann mot Gais

Fotboll Marcus Antonsson gjorde matchens enda mål när IFK Värnamo besegrade Gais med 1–0 (0–0).

IFK-tränaren Kim Hellberg var nöjd med dagens insats:
– Vi bytte friskt och det gav bra energi.

Matchen som sådan var relativt jämn med gästerna hade svårt att komma till farliga avslut:
– Jag noterar en räddning från vår målvakts sida. Vi hade däremot 5–6 målchanser, säger tränaren.

IFK-målvakten Pilip Vaitsiakhovic var säkerheten själv och han till och med rensade ett anfall från Gais långt ut på planhalvan.

Målet kom tre minuter in på andra halvlek. Hampus Näsström lyfte in bollen och Marcus Antonsson fick in ledningsmålet.

Gais kämpade friskt och försökte spela offensivt men IFK hade ett starkt försvar. Förre IFK-spelaren Michael Kargbo var dominant hos Göteborgslaget.

Nu väntar Malmö FF på bortaplan på lördag i en ren gruppfinal. Det här handlar nämligen om svenska cupen.

Därefter väntar träningsmatcher och ett kortare träningsläger: 12 mars Mjällby hemma, 19 mars Trelleborg borta och 26 mars Kalmar FF borta. Träningslägret är under ett par dagar före matchen mot Kalmar och det hålls i Ekerum på Öland.

3 reaktioner på Bildextra: IFK Värnamo vann mot Gais

Det är nu det börjar. Resultaten hittills går inte att klaga på, men inget allsvenskt motstånd ännu. Det raka snabba spelet har inte fungerat i de senaste matcherna och som skrivits tidigare har den höga pressen inte varit lika intensiv.

IFK har rullat runt på i stort sett alla spelare och det tyder på att bredden är bra. Spelare har dessutom spelat på flera olika positioner, vilket också är positivt.

Ser fram mot nästa match, då det kommer att krävas betydlig mer än tidigare, men tror inte att IFK är chanslösa mot MFF.

Ifk har spelat 6 matcher på försäsongen. 15 mål framåt, 1 bakåt – 5 segrar och 1 oavgjord. En mycket bra säsonginledning. Nu längtar vi efter en gruppfinal mot MFF nästa lördag. Ett IFK med glädje energi och motivation!

Första halvlek godkänd , andra halvlek mindre bra likt Ängelholmsmatchen!

Behövs mer rörelse, samt ett högre tempo med bollen. Sen saknar jag pressspelet lite som vi hade i dem två första träningsmatcherna mot j-södra och Oskarshamn, där det var suveränt.

Nu väntar gruppfinal mot MFF och jag längtar alla redan tills nästa helg!