Bildextra: IFK-damerna förlorade mot Eskilsminne

Fotboll IFK Värnamo tog emot Eskilsminne i Svenska Cupen och trots ett tidigt ledningsmål blev det förlust med 1–3 (1–1). Uppdaterat.

Text: Per Bunnstad

IFK-tränaren Nicholas Plikas var nöjd med spelet som sådant. Det var helt enkelt en bra match och spelmässigt en jämn sådan. Att det skulle bli jämnt var ganska väntat då lagen i seriespelet tampas om fjärdeplatsen.

Mycket var bra förutom att elljuset aldrig tändes på Finnvedsvallen. Det fanns ingen på plats som hade möjlighet att åtgärda det. Det var ganska mörkt i slutet av matchen och man hade närmast behövt pannlampor. Om matchen hade gått till förlängningen hade den nog inte kunnat slutföras.

IFK hade egen ljuspunkter som en ny spelare, Matilda Nivad. Hon presenterade sig direkt med 1–0 efter 12 minuter. Matilda är en Växjötjej som senast lirat för Bromölla i elitettan men som längtade hem. Därmed blev det spel för IFK Värnamo som har många goda kontakter med Växjöfotbollen.

Glädjen med 1-0 blev inte långvarig för tre minuter senare kom kvitteringen. 1–2 kom i minut 75 och tre minuter senare fastställdes slutresultatet till 1–3.

– Det var en match som kunde ha gått i vilken riktning som helst. De gjorde mål på sina chanser men vi lyckades inte med det, noterar Nicholas Plikas.

IFK är nu ute ur Svenska Cupen och nu får man helt koncentrera sig på seriespelet. Närmast väntar seriens särklassiga jumbo Södra Sandby hemma på lördag.