Fotboll

Bildextra: IFK utslaget ur Smålandscupen av division 4-laget: ”Heder till dem”

Fotboll IFK Värnamo åkte med sitt U 19-lag till Taberg för att avancera i Smålandscupen. Då blev det platt fall och hemmalaget TSK kunde vinna med 1 - 0.

  [1/22]

  [2/22]

  [3/22]

  [4/22]

  [5/22]

  [6/22]

  [7/22]

  [8/22]

  [9/22]

  [10/22]

  [11/22]

  [12/22]

  [13/22]

  [14/22]

  [15/22]

  [16/22]

  [17/22]

  [18/22]

  [19/22]

  [20/22]

  [21/22]

  [22/22]

Det var sannerligen en folkfest det bjöds på när IFK Värnamo gästade Tabergs SK på den charmiga idrottsplatsen. Det serverades grillat till den månghövdade publiken och klacken välkomnade lagen in med pyroteknik.

IFK Värnamo inledde bäst och skapade farligheter redan i den första minuten.
– Vi borde kanske avgjort matchen direkt, säger tränaren Bujar Ferizi och fortsätter:
– Sen har vi någon chans till när vi är fria, men vår touch är så dålig så vi passar målvakten.

Det känns som att Taberg drev spelet resterande del av den första halvleken?
– De ville verkligen, det var väl kanske årets match för dem. De gjorde så gott de kunde och de gav oss en match. Man ska ge heder till dem, säger Värnamotränaren.

Efter inledningen var det hemmalaget Taberg som hade taktpinnen mestadels i den första halvleken. I den andra halvleken hade Taberg ett mål inne, men det dömdes bort för offside. I den 86.e minuten kunde hemmalaget avgöra genom Linus Junhem.

Ni kom med erat U 19-lag. Unga killar mot seniorspelare. Spelade det in?
– Ja, självklart. Så här mycket publik har våra spelare aldrig spelat inför. Men det var bra, det var en bra match för oss att få. Närkamperna är på ett helt annat sätt än vad det är i ungdomsfotboll och man spelar tuffare. Lite tjuvknep och sånt. Men det var bra för våra killar så de får känna hur det är.

Bujar Ferizi ger beröm åt mittbacken Johan Kenneryd.
– Han var vår bäste spelare idag.

Det var besviket i Värnamolägret efter matchen. Desto muntrare var det i Taberg där ordföranden Peter Junhem satt på klubbstugans altan och tackade av spelarna efter matchen.
– Det går ut på att göra mål och vi hade flytet efter en hörna och tilltrasslad situation att göra mål. När vi vann 1997 var det bara lag från fyran, femman och sexan med. Nu är det upp till allsvenskan. Det är jättestort och den största framgången vi rott i land med, säger Peter Junhem.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

5 reaktioner på Bildextra: IFK utslaget ur Smålandscupen av division 4-laget: ”Heder till dem”

Lite tråkiga reaktioner här tycker jag. Vad är det respektlösa med att ställa upp med ett U-19-lag? Att skriva som ni gör här är respektlöst mot både killarna i U-19 och spelarna i Taberg. Grattis Taberg till avancemang och lycka till fortsatt i cupen.

IFK:s A-lag skall ha fokus på den allsvenska omstarten mot Kalmar FF den 27 juni! Spelar U-21 mot Landskrona i morgon och träningsmatch mot Halmstad den 21 juni. Var klokt att överlåta till U-19-laget att spela Smålandscupen.

Har IFK Värnamo inte ett U-19-lag som håller högre klass än division 4? Dessutom väldigt respektlöst mot Taberg att inte ställa upp med några allsvenska spelare.

Är ett stort IFK-fans men inte i kväll när man nonchalerar Taberg och inte har med några allsvenska spelare i truppen. Jättebra att IFK förlorade. Gör om och gör rätt till en annan gång så stora har inte Värnamo blivit utan att vi kan ge tillbaka lite till mindre klubbar i vår omgivning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *