Bildextra: 3–2 för IFK mot Helsingborg

Fotboll IFK Värnamo gästade Olympia i Helsingborg och vann med 3–2 (2–1). Efter två förluster mot lag från Skåne kom så första segern.

[23/23]

Pilip Vaitsiakhovich i IFK-målet svarade för ett par avgörande räddningar vid ställningen 2–1 och var en av planens förgrundsspelare.
– Ett par fantastiska räddningar, berömmer IFK-tränaren Robin Asterhed.

Många andra var också bra i IFK. Det går inte direkt att säga att någon var dålig:
– Nej, en lagseger, påpekar Robin Astehed, skåning som fick se laget äntligen vinna över ett Skånelag efter tidigare förlusterna mot Landskrona och Trelleborg.

Både HIF-publiken och HIF-ledningen hade nog förväntat sig tre hemmapoäng med tanke på 5–6 segrar i rad varav tre i seriespelet. Matchen som sådan blev faktiskt helt jämn. IFK var något bättre i första halvlek, HIF i den andra.

– Ja, en jämn match och skönt med seger för oss, inflikar Robin Asterhed.

IFK är nu serietrea, alltså på allsvensk kvalplats efter tolv av 30 omgångar.

Nye Christian Moses svarade för ett mål:
– Ja, på rätt ställe, noterar Robin Asterhed.

Abud Magashy gjorde 2–1 och 3–1 kom genom Bernardo. Tyvärr krockade Joel Stevens och Francis De Vries så att båda fick utgå. Förhoppningsvis handlar det inte om allvarliga skador.

Nu väntar Vasalund hemma på söndag, ett lag i botten av superettan.
– Men serien är jämn, inflikar Robin Ashed och tror på en jämn match.

Han hoppas också att många ska söka sig till Finnvedsvallen.

Text: Per Bunnstad

Direktrapportering

96 minuter. Slut. 3–2 för IFK som nu är ny serietrea.

95 minuter: HIF reducerar genom Van Den Hurk

81 minuter: Bernardo nickar in 3–1 med Oscar Johansson som framspelare.

79 minuter: IFK Byter tre spelare. Ut Wenderson, de Vries och Stevens. In kommer Sundgren, Vindehall och Dzabic

67 minuter: IFK med dubbelbyte: Erick Brenden ut – William Kenndal in, ChristianMoses ut – Edvin Becirovic in

62 minuter: Hemmalaget ligger på för en kvittering

Halvtid: Helt rättvis ledning för IFK som skapat mer framåt än hemmalaget

40 minuter 2–1 för IFK genom Abdu Magashy

36 minuter: 1–1 Brandur Hendriksson Olsen

29 minuter: 1–0 för IFK genom Christian Moses

28 minuter. Nära 1–0 för IFK men Wenderson träffade målställningen med bollen.

6 reaktioner på Bildextra: 3–2 för IFK mot Helsingborg

Det är för himla kul det här. Fatta hur stort det är….
Hemma mot Vasalund borde vi vinna, men varje match är en ny match och man får absolut inte slappna av. 100 procent fokus. Det kan vara lika tufft mot lagen som tabellmässigt är mycket sämre.
Kör hårt. Hoppas också på mycket publik.

Första halvlek, klockren av IFK. Andra halvlek HIF något bättre. Men IFK har spelarna med spets, Bernardo, Christian moses, Joel Stevens, Oscar Johansson
Kan inte räkna bort någon. IFK bästa match hittils under 2021. Glömde vitryssen i målet som gjorde några riktiga tv-räddniningar. Hatten
av för Vaitsiakovitch. En kämpamatch.
Vågar inte uttala det alla drömmer pm ännu.
Hoppas att IFK har ork kvar att ta tre poäng mot Vasalund på söndag. Möt upp och heja fram IFK på vallen på söndag!

Ojojoj! IFKs 1:a halvlek är briljant och effektivt, HIF hade förutom målet inte mycket att komma med. I 2:a halvlek spelar IFK precis så syniskt som man skall när man leder, skickliga med bollen, lagom långsamma när det behövdes. Så kliver kung Vilar fram och punkterar matchen, han var lysande hela matchen! HIF snubblar in ett mål till, men det betyder ingenting, IFK ägde matchen och vann välförtjänt. ÖIS nästa offer!