Bildextra: IFK föll mot Falkenberg

Fotboll IFK Värnamo träningsspelade på Finnvedsvallen mot seriekonkurrenten Falkenbergs FF och förlorade med 0–1 (0–1).

[21/21]

Inte oväntat var det IFK som hade störst bollinnehav och i första halvlek imponerade spelet på vänsterkanten. Däremot var inspelen inte tillräckligt bra för att skapa heta målchanser. Felix Wennergrund, Wenderson och Oscar Uddenäs fick mest uträttat framåt.

Strax före pausvilan kom överraskande 0–1.

• Nära 0–2
Efter 63.45 var man beredd att notera 0–2 men IFK-målvakten Pilip Vaitsiakhovic gjorde en kanonräddning. Trots ett IFK-övertag i mål och avslut var det Falkenberg som vaskade fram de bästa målchanserna:
– Ja, närmare 0–2 än mål för oss, sa IFK-tränaren Jonas Thern strax efter slutsignalen.

Efter 66 minuter bytte IFK sex spelare – se nedan. Det blev bättre fart på IFK då, kändes som ett högre tempo:
– Tycker jag kanske inte men man mötte trötta spelare, inflikar Robin Asterhed, IFK:s andre tränare.

Båda tränarna var ganska nöjda med hur man spelade. Däremot fanns det lite övrigt att önska när det gäller att skapa målchanser.

– De sista 20 meterna, pekade de på.
Det är där det måste hända mer.

• Fått träna upp konditionen
Båda tränarna hyllade Wenderson som kommer mer och mer.
– Nu har han fått upp konditionen som han fått jobba väldigt mycket med, säger Jons Thern.
Wenderson hade ganska usel kondis när han kom till IFK men det blir bättre och bättre genom individuell träning.

Från rapportering under matchens gång nedan

IFK Värnamo möter klockan 14.00 Falkenberg hemma och vi kommer med några korta rapporter samt efteråt med en utförlig artikel och bilder.80.00 Helt annan fart på IFK efter bytet av sex spelare – skapar en hel del halvchanser och det känns som att en kvittering hänger i luften

66.00 IFK byter sex spelare

47.30 Andra halvlek igång och ett fint IFK-inlägg som gick förbi en IFK-spelare. Inga byten vid start av andra halvlek