[15/18]

[16/18]

[17/18]

[18/18]

Hemmalaget Landskrona vann med 2–0 (1–0). Filip Ottosson gjorde 1–0 i minut 24 och 2–0 var ett självmål i minut 57.

IFK gjorde några byten. I minut 65 utgick Charlie Vindehall och William Kenndal. I deras ställe blev det spel för Joel Stevens och Robin Dzabic. I minut 81 var det dags för ett nytt dubbelbyte. ut gick Alhassan Kamara och Albin Sundgen. In kom Wenderson Oliveira do Nascimento och Oscar Uddenäs. Det femte bytet kom i minut då Freddy Winsth lämnade över till Francis de Vries.

IFK var väl så bra som hemmalaget till en början men efter hemmamålet tappade IFK en del. Passningsspelet höll inte den höga klass man är van vid. I andra halvlek spelade Landskrona mer defensivt och IFK höll i taktpinnen utan att skapa särskilt många farligheter.

• Inga glada miner
Det var inte särskilt muntert i IFK:s omklädningsrum efter matchen:
– Nej, det är klart att spelarna varit lyckligare tidigare. Kanske var vi lite tagna av stundens allvar, säger IFK-tränaren Robin Asterhed.

Tränaren var hyfsat nöjd med insatsen men tycker att man borde ha kunnat tagit poäng då matchen som sådan var spelmässigt och chansmässigt jämn.
– Ledningsmålet var ett långskott stolpe in och sedan kom ett självmål efter höna, noterar IFK-tränaren.

• IFK:s startspelare
Filip Eriksson, Freddy Winsth, Bernardo Vilar, Victor Larsson, Albin Sundgren, William Kenndal, Erick Brendon Pinheiro, Abdu Magashy, Oscar Johansson, Crespo Kamara och Charlie Vindehall.
Av dessa extra plus till Charlie Vindehall och Bernardo Vilar. Dock saknades spetsen i dag även om Robin Dzabic inhopp var ganska bra.

Om åtta dagar, söndag 18 april, blir det hemmapremiär utan publik på Finnvedsvallen. Motståndare är ett av de tippade topplagen, Sundsvall.
– Bara att köra på, avrundar Robin Asterhed med revanschlusta i rösten.

Text: Per Bunnstad

9 reaktioner på Bildextra: IFK-förlust i seriepremiären

Bra synpunkter från Observanten.
Man borde kanske testa med Vindehall i stället för Kenndahl på mitten.
En spelare med energi som ligger på och stör motståndaren hela tiden. Jobbig att möta.

Härligt Besserwisser. Säsongen har börjat med en förlust och än en gång ska det ältas om egna produkter. Ingen tvingar dig att titta på elitfotboll. Det är bättre du tittar på fotboll i division 4-6 här i trakten. För där är det säkert bara egna produkter.
Heja IFK. 29 matcher kvar.

Det mest uppenbara problemet är Freddy på vänsterbacken. Där tappar vi ett anfallsvapen på högerkanten med hans fina högerfot. Det andra är att vi mer eller mindre spelar 10 mot 11 under 80 minuter då Crespo inte är i matchform och därmed fallerar vårt höga presspel fullständigt. Med den här uppställningen kommer Sundsvall att krossa oss.

Anfallsspelet för svagt! Ingen fart eller fantasi.
Sidledsspel vinner inga matcher!
Fasta för dåliga inlägg!

Byte var bra men försent!
Kul med mittbackarna.

Viktor Larsson en säkerhetsrisk, bättre med Francis De Vries och Bernardo alt Viktor Eriksson dessa tre gjorde det bra förra året. Lika med stabilitet. Sedan när Joel Stevens kom in blev det lite mer rörelse. Även Robin Dzabic lukrade upp spelet bra. Mittfältet spelade för sakta. Jag ser också att vitryssen är ett bättre alternativ i målet. Vill till att Asterhed tänker till, annars blir det inte många poäng. Ta lite lärdom av de båda baklänges målen

Hade stora förhoppningar, men det blev en medioker insats mot ett givet bottenlag. IFK fortsätter med sitt div 1-trillande, det kommer såklart inte att hålla i Superettan. Ingen spets, behövs en ny PC!

En jämn match spelmässigt. Landskrona har flyt och sätter sina målchanser varav ett är ett självmål av IFK. IFK kändes uddlösa i den sista tredjedelen, Kenndal hade ett bra försök och IFK borde haft en straff när en en Landskronaspelare blockade ett skott från Stevens med bägge händerna högt men annars hade IFK svårt att skapa några vassa chanser. Crespo anonym i matchen. Fågel eller fisk? Behöver matchtid?
Gräsplanen? Nu laddar vi för matchen mot Sundsvall hemma på Finnvedsvallen. Kom igen IFK!