Bildextra: IFK-damerna föll i premiären

Fotboll IFK Värnamo förlorade överraskande seriepremiären i damettan mot gästande Eksjö. Matchen slutade 0–2.

IFK borde vara ha varit varnat av att det är tufft att möta en nykomling:
– Jo, vi visste om detta men ändå förlorade vi , säger IFK-tränaren Willy Gollwitzer med besvikelse i rösten.

Noteras kan att ingen av de tre nyförvärven från England anlänt till IFK ännu. Den första väntas om cirka tio dagar, de två andra först till sommaren.

– Vi kom inte upp någonstans i vår kapacitet. Jag vet inte varför, kanske nervositet. Ibland kändes det som att vi inte ens var på planen.

IFK kämpade ändå på Ljusseveka konstgräs och skapade under 90 minuter så pass många målchanser att det borde ha blivit seger. Man saknade dock den sista skärpan i anfallen.
– I början av andra halvlek hade vi ett ganska bra spel och skapade flera målchanser.

Då gjorde Eksjö en bra omställning och via stolpen tog man överraskande ledningen.

Det blev en tuff uppförsbacke och än värre när Eksjö ökade på till 2–0.

Spelmässigt visade Eksjö inte upp särskilt mycket men det räckte till en trepoängare mot ett hemmalaget som bjöd på stora ytor och det passade nykomlingen bra.

Nästa match är om åtta dagar borta mot en annan nykomling, Då väntar spel mot ett Jönköpings-Södra som inledde serien med att förlora med 0–7 mot Häcken.

Text: Per Bunnstad