[19/23]

[20/23]

[21/23]

[22/23]

Marcus Antonssons mål i den 49:e minuten gav IFK Värnamo tre poäng hemma mot Hammarby.  [23/23]

Inför rekordpublik på Finnvedsvallen lyckades IFK Värnamo besegra Hammarby med uddamålet. En snabb kontring tidigt i den andra halvleken resulterade i att Marcus Antonsson fick tag i bollen och rullade in den bakom Blazevic i Hammarbymålet. Prestationen visade sig bli matchavgörande.

– Jag tittar mycket på deras matcher och följer dem nära. Det är det som gör det svårt att möta Hammarby i dag då det är ett lag som ställer en inför många prövningar. Vi utgick från olika scenarior och våra spelare gör en fantastisk match. I 70 minuter är vi det bättre laget, de sista 20 blir det ett tryck mot oss men så blir det när vi möter ett fantastiskt lag. Vi lyckas spela oss ur pressen och jag kan inte vara gladare över mina spelare i dag, de gör en fantastisk prestation,  kommenterade IFK-tränaren Kim Hellberg på presskonferensen efter matchen.

97′ Matchen är slut! IFK vinner över Hammarby med 1–0!
96′ William Kenndal bryter Hammarbys press och lägger fram bollen till Antonsson, men Hammarbyförsvaret plockar bort bollen,.
95′ Frispark Hammarby strax utanför IFK:s straffområde. Khalili skjuter frisparken mitt i IFK:s mur.
94′ Hammarby kommer till nytt anfall men IFK är på alerten. Bortalaget pressar upp hela laget i jakten på kvittering, men Magashy spelar bort bollen.
92′ Hammarby pressar och får en hörna. IFK rensar bort bollen. Hammarby spelar till sig ytterligare en möjlighet men Vaitsiakhovich är med på noterna.
90′ Domaren informerar: sex minuters stopptid!
90′ Åter farligt för Hammarby, som lyckas spela sig fram genom IFK:s försvar men inspelet når ingen bortalagsspelare. Evaldo drar på sig matchens tredje gula kort.
89′ Nytt anfall Hammarby men bollen rullar ut till inspark för IFK.
88′ Farligt inlägg från Hammarby men Vaitsiakhovich är åter med på noterna!
87′ Hammarbyförsvaret höll på att bjuda IFK på ett friläge, men lyckas reda ut situationen.
87′ Nytt Hammarbyanfall men bollen rullar ut till inspark för IFK.
86′ Byte IFK: Freddy Winsth går ut och Hampus Näsström (nr 6.) går in.
85′ Nytt anfall Hammarby men Magashy blockerar ut bollen till inkast.
84′ Hammarby fortsätter pressa men IFK får bort bollen. Hammarby får tillbaka bollen och anfaller men Vaitsiakhovich är med på noterna.
81′ Farligt på IFK:s planhalva! Hammarby kommer runt på kanten och får en hörna. Den efterföljande hörnan spelas bort av IFK, men Hammarby får åter tag i bollen. IFK får på nytt tag i bollen och kontrar. Anfallet slutat med en inspark.
80′ IFK skapar press längs högerkanten. Hammarby gör sitt fjärde byte. Kort därefter drar Hammarby upp ett anfall men bollen rullar utanför Vaitsiakhovichs bur. Marcus Antonsson drar på sig matchens andra gula kort efter en tilltrasslad situation.
77′ IFK etablerar press. William Kenndal i hemmalaget får gult kort efter en tilltrasslad situation.
75′ Hammarby försöker på nytt komma till anfall men bollen rullar återigen ut till inspark för IFK.’
73′ IFK gör ett dubbelbyte. Wenderson byts ut mot Evaldo (nr. 4) och Charlie Vindehall utgår till förmån för Victor Larsson (nr. 5)
72′ Hammarby försöker pressa men bollen rullar ut till inspark. Bortalaget kommer till ett nytt anfall men bollen går återigen över.
67′ Speakern ropar ut rekordsiffran: 5 010 åskådare på Finnvedsvallen, nytt rekord!!
66′ Hammarby kommer till anfall utan resultat.
64′ Hammarby gör ett trippelbyte i jakten på kvittering.
63′ Vindehall kommer runt på högerkanten och spelar in bollen till Wanderson som inte får fram den.
60′ Antonsson får bollen i farligt läge men Blazevic greppar bollen.
55′ Bollen pendlar åt båda hållen.
52′ IFK kontrar på nytt men Hammarby är med på noterna.
49′ Mål för IFK! Hemmalaget rivstartar andra halvlek med ett snabbt anfall som leder fram till Marcus Antonsson som rullar in bollen i mål! 1–0 till hemmalaget!
45′ Domaren blåser i gång andra halvlek.

2:a halvlek

46′ Domaren blåser av en intensiv första halvlek.
45′ Matchen får 1 minuts stopptid.
44′ De Vries spelar upp bollen på Antonsson men målvakten är med på noterna.
43′ Hammarby spelar sig ur pressen. Bakåtspelet höll på att ge IFK ett gratisläge.
42′ Vindehall får tag i bollen och spelar fram den till Antonsson i friläge. Antonsson dras ned och publiken ropar på straff utan framgång. Bollen spelas vidare och IFK får till slut inkast i högerläge.
41′ Hammarby pressar längs vänsterkanten. Bollen rullar ut till inkast.
40′ Finspel från IFK längs vänsterkanten men bollen rullar ut till inspark.
38′ IFK:s farligaste chans hittills! Ett inlägg når en IFK-spelare men Blazevic greppar den.
37′ IFK får hörna. Oscar Johansson slår in den mot straffområdet. Bollen biter sig fast bland IFK-spelarna men Blazevic greppar den.
36′ IFK etablerar tryck längs vänsterkanten.
34′ Hammarby kontrar men Vindehall spelar ut bollen till inkast. Hammarby pressar utan framgång.
33′ De Vries lägger fram bollen till Wanderson som inte lyckas få tag i den.
32′ Hammarby försöker anfall men blir avblåsta för offside.
30′ Hammarby lyckas spela sig in i IFK:s straffområde men hemmalaget är med på noterna.
28′ William Kenndal försöker lägga fram bollen till Oscar Johansson utan framgång.
28′ Hammarby etablerar press men slarvar i uppspelsfasen och IFK tar tillbaka bollen.
26′ Oscar Johansson skruvar in frisparken i straffområdet men IFK lyckas inte förvalta läget.
25′ IFK hamnar i trångmål men lyckas spela sig ur pressen och får frispark på vänsterkanten.
23′ Hörnan går in i straffområdet och hamnar hos en IFK-spelare som skjuter över.
22′ Wenderson får en långboll på sig men lyckas inte ta ner den. Efter en tilltrasslad situation får IFK sin första hörna i matchen.
20′ Bortalaget kommer till anfall längst högerkanten. Anfallaren stöter ihop med IFK-målvakten Vaitsiakhovich som behöver tas om hand. Efter en kortare behandling är målvakten uppe på benen igen.
19′ Hammarby får frispark på egen planhalva.
18′ Hammarby får hörna efter ett snabbt anfall längs vänsterkanten.
17′ Oscar Johansson skruvar in frisparken i straffområdet utan framgång.
16′ Magashy får med sig bollen och får frispark en bit utanför Hammarbys straffområde.
15′ Efter en tilltrasslad situation får IFK bollen i farligt läge men bortalaget får kontroll på bollen.
11′ Hammarby spelar från kant till kant och får två lägen inne i straffområdet utan framgång.
10′ En Hammarbyspelare höll på att bli frispelad men hemmalaget hanterade situationen.
9′ IFK plockar upp Hammarbyfrisparken och De Vries lägger in bollen i straffområdet utan framgång.
8′ Hammarby får frispark på mittplan.
7′ IFK driver upp anfall men Hammarby avvärjer pressen.
4′ Stress i Hammarbyförsvaret leder till inkast på IFK:s högersida.
2′ IFK får frispark på mittplan.

1′ IFK får matchens första avslut efter fint samspel på vänsterkanten.
1′ Hammarby sparkar i gång matchen.

Pulsen är hög bland de 5 010 besökarna på Finnvedsvallen inför kvällens allsvenska drabbning. En timme innan matchstart landade laguppställningen och Värnamo ställer upp på följande vis i afton.

Det var en magisk upplevelse på vallen idag
Hade lite på känn att det kunde hända men man vågar ju inte tro att det verkligen sker.
Det var dessutom rättvist.
Alltså IFK vinner välförtjänt mot ”Bajen”…
Det är helt sjukt.

En fantastisk fotbollsdag. Fint väder, mycket trevlig och skötsam publik och inte minst tre välförtjänta poäng. En perfekt avslutning inför uppehållet. Tack för underhållningen IFK, publik och funktionärer👍. Ses i juni

Så stolt över grabbarnas insats och tycker att det är närmare 2-0 än 1-1. Antonsson kommer att klättra i tabellen över målskyttar och Oscars framspelningar kommer att ge många assist.
Bajen var frustrerade och skyllde på sin egen insats, när det i själva verket är IFK som gör dem sämre.
Edvin borta igen är oroande eller så var det en säkerhetsåtgärd inför fortsättningen.
Nu har de tydligen en veckas semester för att ladda batterier och det är de värda.
Ser verkligen fram mot fortsättningen och nya poäng.