Fotboll

Bildextra: IFK är ny serieledare

Fotboll IFK Värnamo leder åter superettan efter seger med 1–0 över Gais.

  [1/24]

  [2/24]

  [3/24]

  [4/24]

  [5/24]

  [6/24]

  [7/24]

  [8/24]

  [9/24]

  [10/24]

  [11/24]

  [12/24]

  [13/24]

  [14/24]

  [15/24]

  [16/24]

  [17/24]

  [18/24]

  [19/24]

  [20/24]

  [21/24]

  [22/24]

  [23/24]

  [24/24]

Det går att säga mycket om den här matchen som IFK van rättvist men där en kvittering var ytterst nära i slutminuterna,, till och med två gånger om. IFK häll undan och tog en välförtjänt trepoängare. Anfallsspelet var ofta lysande och sett till målchanser och kombinationer i anfallsspelet hade tre hemmamål inte varit ologiskt.

IFK-målvakten Vaitsiakhovich hade inte väldigt mycket att bestyra men det han gjorde var perfekta insatser plus ett par fantomräddning i slutet.

Edvin Becirovic spred stor oro i gästernas försvar då han sprang sprang och åter sprang:
– Kämpa bara, sa han glatt efter matchen på väg till dopningskontroll som hör till.

Joel Stevens hade också verklig fart framåt – ett verkligt energiknippe- Ibland kanske lite bollhållare för länge men sammantaget ett stort plus. Victor Eriksson var en annan som märktes lite extra.

Bland det mer imponerande med IFK just nu är bredden. I stället för 3–4 nyckelspelare känns det som att man har 15. Man ska väl inte tro på att IFK kommer att vinna serien, men ju längre man blir kvar där uppe, desto roligare blir det. Än så länge är det nästan bara effektiviteten framåt – alltså mål – som bör bli lite bättre.

– Precis och nog ännu fler än 15. Alla vill mycket och gör det bra på både träning och match. Nu var det här färskvara och vi ska göra en bra träning närmast på onsdag, säger IFK-tränaren Robin Asterhed.

Nästa match är Västerås borta om en vecka.

Text: Per Bunnstad
Foto: Anette Hedin och Tero Väisänen

Taggar

Dela


6 reaktioner på Bildextra: IFK är ny serieledare

Bernardo, William, Charlie……jag vill ha med dessa för mig givna spelare till nästa match.
Men tre måste bort från gårdagen……
Jag får inte ihop det riktigt….

Fantastiskt!!
Säger som Liljedahl, .vill gärna se allsvensk fotboll på Fiinnvedsvallen.

Bredden i IFK är enorm. Det går ju inte att peta Victor Ericsson eller Edvin i nästa match? Eller år det så att Jonas och Robin använder olika verktyg beroende på vilken motståndare man möter? Alla som kommer in levererar. Ytterligare en match där IFK vann rättvist
Har aldrig sett IFK spela bättre. En lagmaskin där alla levererar,

Detta är magi…
Håller med till 100 procent att bredden är grym.
IFK måste vara omöjliga att kartlägga.
Etta i superettan…

Det är ju fantastiskt trevligt det här. Serieledare efter fem omgångar. Bra jobbat av alla. Magashy är kung på mitten. Finns det någon forward i superettan som löper mer än Edvin. Joel tappar boll någon gång men hotar många gånger. Victor Eriksson går in och gör en stor match. Tycker att han borde starta tillsammans med Bernardo nästa match. Tycker Larsson sett lite darrig ut i alla matcher. Fina räddningar av Philip också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *