Fotboll

Bildextra från IFK-segern över Brage

Fotboll IFK Värnamo hemmavann över Brage med 1–0.

Foto: Anette Hedin

  [1/19]

  [2/19]

  [3/19]

  [4/19]

  [5/19]

  [6/19]

  [7/19]

  [8/19]

  [9/19]

  [10/19]

  [11/19]

  [12/19]

  [13/19]

  [14/19]

  [15/19]

  [16/19]

  [17/19]

  [18/19]

  [19/19]

IFK-supportrarna gläds men tyvärr inte på Finnvedsvallen Gladast av alla på arenan var nog inhopparen Robin Dzabic som för andra matchen på raken blev matchvinnare för IFK.
Två mål på tre matcher är ett fantastiskt facit. Fler mål ska det kunna bli. Håller han på så här serien ut så blir det 20 mål.
Robin är ett enda stort leende när han får det ”beskedet”.
Det är väl inget han tror på kanske men han hoppas att IFK ska fortsätta med många segrar och kanske även på bortaplan.
Målet som sådant tyckte han var skönt:
– Ja, jag fick bollen i ett läge som jag gillar, kunde göra en gubbe och sätta dit den, säger Robin.

Matchen som sådan kändes som ett ställningskrig. Lagen verkade känna på varann mest hela matchen. Inget lag glänste och inget spelade dåligt.
Brage hade ett stolpskott redan i första minuten och där kunde hemmalaget dra en suck av lättnad. I övrigt hade gästerna inte mer än någon enstaka målchans

IFK kunde inte heller skryta med att vara vassa i anfallet. Det kom ändå ett ledningsmål och som det skulle visa sig ett segermål i minut 76 genom inbytte Robin Dzabic som hade varit i spel i blott tre minuter. Albin Sundgren spelade fram till målet.

– Jag fick bollen i ett läge som jag tycker om, sa Robin strax efter matchslutet. Han tryckte in 1-0 och jubel i hemmalaget som tagit sex poäng av nio möjliga så här långt in på återkomsten till superettan. 27 matcher återstår att spela.

Jämfört med senast mot Sundsvall var det inte alls samma energi eller tempo. Det var två försvarsstarka lag.
Hos IFK var det några som inte alls var lika bra som vi är vana vid. Det blev helt enkelt inte de ytor som behövs för att få till bra inspel.

Hemmatränaren Robin Asterhed var givetvis nöjd med segern men han var inte lika nöjd med insatsen i dag som mot Sundsvall.
– En kamp, konstaterade han efter matchen.

Två hemmasegrar på raken efter inledande bortaförlusten i Landskrona är dock en stark inledning på serien. Det finns just nu inget som pekar på att IFK ska bli ett bottenlag. Så här långt har man visat goda kvaliteter.

Närmast väntar exallsvenska Falkenberg borta på lördag.

Text: Per Bunnstad

Taggar

Dela


8 reaktioner på Bildextra från IFK-segern över Brage

Ja idag fick de inte igång sitt fina spel. Rätt slarvigt, hafsigt många felpass. Bytena gjorde det absolut inte bättre. Lika hafsigt och fick inte igång något passningsspel. Det enda positiva var ju målet av Robin. Tycker forfarande Stevens gör pigga insatser, synd han inte kom till fler fina skottlägen.
Crespo får tyvärr inte så mycket bollar inne i boxen. Lägger sig mest så fort han får bollen på motståndarnas planhalva och tycker tyvärr han ser rätt trött ut.

Härlig match i dag,
Ganska torftigt spel och få målchanser, men sicken kamp och hets på plan
Tycker att båda lagen vägrade ge sig.
Att IFK vinner idag kan vara tyda på riktigt bra kvalitet i grunden.
Bredden sa någon. Ja, varje gång vi byter blir det vara bättre.
Det här är för härligt.
Låt oss nu bara få komma o se direkt.

Tre sköna poäng i en ställningskrigsmatch. Långt ifrån samma klass som senast. Tycker att IFK har störst problem i den högra försvarsspelet. Kanske dags för Victor E att få chansen jämte Bernardo och Francis på vänsterbacken. Freddy till höger. Vi blir lite bättre på alla fasta situationer också. Lite vassare huvudspel. Men det är en riktigt bra start i Superettan. Heja IFK….✌️

Håller med. Denna försvarslinje var starkast förra året och den har inte blivit bättre. Ge Freddy chansen på höger med Victor Eriksson som spelade nästan 30 matcher ihop förra året.

Svårt att spela fotboll på ”Vallen” då bollen studsar och hoppar till höger och vänster. Det blir ett antal hål i luften då foten missar bollen men det är absolut ingen fördel för IFK. Brage hade läst på och började bäst men i slutet av första hade naturgräset gjort sitt och IFK flyttade upp positionerna.
8-6 i avslut till Brage men 2-1 till IFK på mål. Abdi har fortsatt svårt få till något vettigt. Crespo ramlar vid rätt tillfälle men är väldigt otränad och kunde inte ens jogga hem från offsideposition. Det största problemet är dock placeringen av Freddy. Vilken skillnad det blir när han flyttas över till höger och Francis går in på vänster. Tre underbara poäng in på kontot är det viktigaste. Nu väntar Tobbe Englunds Falkenberg borta. Blir tufft.

Känns som om IFK är i superettan för att stanna. En jämn match. Men återigen var det inhopparna som avgjorde. IFK har en bredd på sin trupp som man inte haft tidigare. IFK kan göra 5 byten utan att tappa i kvalitet och spets. Tyvärr många gula kort, men det glömmer vi: 3 poäng och 2 raka på hemmaplan. Heja IFK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *