[12/15]

[13/15]

[14/15]

[15/15]

Matchen på Ljusseveka konstgräs i Värnamo slutade 1–2 (1–1) sedan IFK tagit ledningen i minut 19. Varbergs mål kom i minuterna 42 och 66.

– Skönt, konstaterade IFK-tränaren Kim Hellberg efter matchen .
Han gjorde det med tanke på att det ”äntligen” kom en förlust,
– Visst vill vi alltid vinna men jag tror inte att det är bara att ha bara vinster i träningsmatcherna, säger Kim Hellberg.

I den åttonde matchen kom de förlusten:;
– Det låg lite i luften att det skulle komma en sämre prestation och inte godkänt från var sig spelare eller oss ledare i dag, säger han.

Den allsvenska kollegan Varberg har inte imponerat på försäsongen men i dag vann men helt rättvist.
– Ja, det var inget snack om det i, inflikar Kim Hellberg.

IFK började annars bra med ett  edningsmål på frispark från Freddy Winsth.

IFK fick i dag klara sig utan en skadad trio: Oscar Johansson, Victor Eriksson och Ajdin  Zeljkovic.
– Alla tre är med och tränar till veckan, berättar tränaren.

IFK har två träningsmatcher kvar innan den allsvenska premiären: Halmstad och Skövde.

Text: Per Bunnstad

4 reaktioner på Bildextra: Första IFK-förlusten – skönt tycker tränaren

Kanske bra med en förlust, men det vore ändå bra mentalt att vinna över Varberg inför serien. Jag saknar information på IFK:s hemsida. Andra allsvenska lag presenterar laguppställning, byten och sammanfattning om matchen. Jag saknar även Ola Fälths subjektiva/objektiva matchanalys.

Ja så man ska alltså vinna alla matcher under säsongen, hur roligt vore det med guld varje år…..nä sköt träningen och fokusera på serien.