Bildextra: IFK föll i sista matchen

Fotboll IFK Värnamo föll hemma mot Norrby med 2-1 (1-1) i superettans sista omgång. Nedan kan ni även kunna njuta av Tero och Anette Hedin Väisänens bilder från matchen.

[31/31]

1 025 personer hade letat sig till Finnvedsvallen denna kylslagna eftermiddag, och spelet värmde inte heller. Motståndarna Norrby hade inför matchen chans på en allsvensk kvalplats och verkade mest motiverade. Det var dock IFK Värnamo som i matchens 28:e minut kunde ge hemmalaget ledningen.
– Jag tycker vi hade jätteproblem de första 25 minuterna, sa Norrbys tränare Mak Adam Lind.
– Inledningen känns bra och vi har bra kontroll, sa IFK-tränaren Robin Asterhed.

Norrby kvitterade dock strax därefter och i den andra halvleken satte de rejäl press på hemmalaget när de jagade ett ledningsmål. Det målet kom också i 84:e minuten. Just då trodde alla att Norrby var i allsvenskt kval, men Helsingborg kvitterade i sin match i samma matchminut och när det förkunnades i högtalarsystemet skrek bortaspelarna ut sin frustration.

Matchen slutade 2–1 till Norrby.
– Vi blir lite stressade och kanske inte jättebra på att ge varandra alternativ, sa Asterhed om den andra halvleken.
– Jag tycker det är en jämn match över 90 minuter, men det blir en förändring av matchbilden efter 40 minuter där Norrby är mycket bättre än oss.

Robin Asterhed:
– Jag är extremt stolt över säsongen och jätteglad för allt vi lyckats åstadkomma den här säsongen. Jag är glad över det, men inte lika glad över noll poäng i de två sista matcherna.

Matchen slut.

90′ Tre minuters tillägg.

84′ MÅL! Norrby tar ledningen.

81′ Norrby med ännu en möjlighet. De lär pressa Värnamo de sista tio minuterna.

78′ Värnamo byter. Felix Wennergrund ut. Joel Stevens in.

75′ Norrby med ett byte.

73′ Norrby med en chans som får nätet att rassla. Dock på utsidan.

70′ Värnamo byter. Oscar Uddenäs och Oscar Johansson ut. Abussalam Magashy och Edvin Becirovic in.

Dagens publiksiffra 1 025.

66′ Norrby med en boll precis utanför stolpen.

63′ Hampus Gustafsson varnad.

60′ Norrbyspelare blir liggande efter en situation. Men han är uppe på benen igen.

59′ Värnamo med en boll som seglar över målet.

57′ Efter Norrbypress under inledningen av andra halvlek så är spelet nu mer utjämnat.

52′ Det är Norrby för hela slanten nu och 2-1 till gästerna hänger i luften.

50′ Boråsarna återigen med ett läge. På efterföljande hörna blir det nästan ett nickmål. De jagar mål nu.

49′ Norrby med frispark som smiter över.

47′ Norrby med en boll i mål. Men domaren hade blåst av spelet långt innan.

45′ Andra halvlek är igång.

Pausen blir något längre idag då andra halvlek ska starta samtidigt i alla omgångens matcher. 16.03 är planen att det ska dra igång igen.

Paus.

37′ Värnamo med en hörna där det hela slutar med en boll som går över ribban.

35′ MÅL! Norrby kvitterar till 1–1.

33′ Det är Värnamo som haft det mesta av bollinnehavet sedan deras ledningsmål. Norrby, som måste vinna, har inte kommit igång igen efter det.

28′ MÅL! IFK tar ledningen med 1–0 genom Oscar Uddenäs.

23′ Värnamo med en het chans som Anton Cajtoft i Norrby-målet får kämpa för att klara av.

18′ Norrbys stjärna Dijan Vukojevic nära att slita sig fri på vänsterkanten. Men IFK-spelare rensar förtjänstfullt.

16′ Värnamo med en het chans som går utanför.

15′ Norrby med en boll som skär igenom straffområdet.

8′ Jubel bland Norrby-fansen när det meddelas att Västerås tagit ledningen mot Helsingborg. Om Norrby hade de fem första minuterna så har Värnamo haft den senaste tiden.

5′ Norrby med en boll som smiter precis utanför stolpen. Det har varit ett litet övertag för dem under inledningen.

4′ Norrby i en kontring där IFK tvingas rensa bollen till inkast.

2′ Norrby får en chans i straffområdet men deras spelare sparkar hål i luften.

Matchen är igång.

Norrby har några supportrar på bortastå. Vid seger för Boråslaget så kan de passera Helsingborg och knipa tredjeplatsen.

Lagen marscherar in på planen med minuter kvar till matchstart. Det är kylslaget på Finnvedsvallen idag.