Bildextra: Värnamo vinner superettan

Fotboll Värnamo vinner superettan 2021. Det står klart sedan man besegrade Helsingborg på hemmaplan med 3-1 under lördagen. Passa på och njut av våra bilder från matchen som är tagna av Tero och Anette Hedin Väisänen.

[30/30]

4 260 personer hade begett sig till Finnvedsvallen under lördagen. De allra flesta troligtvis med Värnamo-sympatier. Men de fick se  bortalaget Helsingborg ta ledningen i den 22:a matchminuten. Det var också Helsingborg som hade det mesta i den första halvleken och enligt den församlade läktarexpertisen så borde de nog gjort något mål till.
– Vi lyckades inte riktigt bryta ner deras välorganiserade försvar, konstaterade IFK-tränaren Robin Asterhed efter matchen.

Värnamo har gjort det till sitt signum den här säsongen att bli starkare ju längre matcherna lider. Det skulle bara dröja fem minuter av den andra halvleken innan Christian Moses kunde sätta dit kvitteringen.

Kvarten senare kunde den nyss inbytte Robin Dzabic sätta dit tvåan för Värnamo och i den 86:e matchminuten kunde Joel Stevens punktera matchen med sitt 3-1-mål. Han hade bara varit på plan i tolv minuter.
– Det är en tuff och hård match idag och HIF gör det väldigt svårt för oss att spela. De har många situationer, avslut och hörnor, sa Asterhed.

När domaren satte pipan till munnen och blåste av matchen sprang IFK-spelarna bort till klacken där de firade tillsammans med guldhjälmar.
– Vi är fruktansvärt stolta över det här året och är glada över insatsen. Vi är väldigt tacksamma för vad vi gjort och presterat ihop i år, sa Robin Asterhed och fortsatte:
– Jag vill trycka på det även efter den här matchen för det är en otroligt härlig grupp med lagspelare som jobbar stenhårt varje dag för att göra oss glada och göra sig själv bättre.

Domaren blåser. Värnamo vinner matchen med 3-1 och därmed är man klara seriesegrare av superettan.

90′ Tre minuters tilläggstid.

89′ Bollen på mittplan och känslan är att Helsingborg inte får i den sista nödvändiga växeln för en sista offensiv satsning.

86′ MÅÅÅÅL! Värnamo kontrar efter Helsingborgshörna och Joel Stevens nätar. 3-1.

84′ Nu är det Helsingborgs tur med farligheter. Vaitsiakhovich tippar dock ut den till hörna.

83′ Värnamo skapar en offensiv farlighet.

82′ Värnamo med ännu ett byte. Christian Moses ut – Freddy Winsth in.

80′ Helsingborg med en jättemöjlighet. Men bollen går utanför.

79′ Helsingborg jagar kvittering, men ännu så länge har det inte resulterat.

77′ Helsingborg med en resultatlös hörna.

IFK Värnamo byter också. Oscar Johansson ut och Joel Stevens in.

74′ Helsingborg med ett dubbelbyte.

66′ MÅÅÅÅL! En boll som ser ofarlig ut smiter ändå in i Helsingborgsmålet. Målskytt Robin Dzabic. Den nyss inbytte alltså.

65′ Het chans för Värnamo men bollen seglar över ribban.

Värnamo hart gjort ett dubbelbyte. Oliveira do Nascimento ut – Charlie Windehall in. Oscar Uddenäs ut – Robin Dzabic in.

4 260 personer i publiken.

57′ Värnamo med en farlig chans som räddas av Helsingborgsmålvakten.

53′ Sammanstötning på plan där två Värnamospelare kolliderar med en motståndare.

49′ MÅÅÅÅL! Värnamo kvitterar genom Christian Moses.

48′ Helsingborgsspelare blir liggande länge. Oklart vad som hände men det resulterade i ett gult kort för Oliveira do Nascimento i Värnamo.

46′ Helsingborg med en boll som landar på Värnamos mål. Inte i.

Andra halvlek igång.

PAUS! Har så varit ett tag, men det tog mig tio minuter att publicera denna information. Nätverket är minst sagt skakigt. För mycket folk på Finnvedsvallen? Snart dags för andra halvlek.

45′ En minuts tillägg på den första halvleken. Vill även passa på att be om ursäkt för sporadisk rapportering. Men uppkopplingen är inte vad den borde bara 2021.

40′ Helsingborg har tagit över matchbilden de senaste tio minuterna. Närmare 2-0 än 1-1 på Finnvedsvallen.

37′ Bra skottläge för Helsingborg. Men bollen går högt över.

36′ Helsingborg farliga i Värnamos straffområde. Men hemmaspelarna reder ut det.

32′ Nu kom solen dock tillbaka. Händer inte jättemycket på plan. Det går fram och tillbaka.

30′ Solen letar sig för ett ögonblick ner på planen. Men försvinner lika snabbt igen.

26′ Helsingborgsspelare sitter kvar efterr närkamp. Men reser sig mödosamt upp efter ett tag.

23′ MÅÅÅÅL!!! Bortalaget Helsingborg tar ledningen.

18′ Hörna igen för Helsingborg. Leder till en IFK-kontring.

16′ Helsingborg med ännu en hörna. Även denna blir resultatlös.

11′ Värnamo med en boll som skär igenom straffområdet. Sparkas undan av Helsingborgs-försvarare.

9′ Jämn matchbild hittills där Helsingborg skapat ett par halvchanser.

7′ Helsingborg hörna som resulterar i en inspark för Värnamo.

4′ Frisparken är farlig men smiter utanför.

3′ Helsingborg får frispark precis utanför straffområdet.